Vettem a halasnál kárászt, állítólag elkábították, de még mindig ficánkol 4 órával később. Hogyan öljem meg?
Nincs kevesebb szálka benne, mint a pontyban, vannak sokkal szálkásabb halak is, az őshonos halaink többsége szálkás.
Amit kárászként árulnak, ráadásul nem is őshonos, a néhány éve módodított szabályok szerint tájidegen, invazív halfaj az ezüstkárász, azokat a vizeinkbe visszaengedni, telepíteni tilos, kivéve külön engedéllyel, zárt vizekbe, ahonnan nem tudnak kiszökni.
A kérdés szempontjából ez mellékes, de ugye jöttek olyan tanácsok, hogy engedje vissza, úgyis szálkás.
Tilos visszaengedni, de azok a halak már a kérdés feltevésekor sem éltek, a rángatózás, mozgás több falfajnál is előforduló, ismert jelenség, a törpeharcsa még úszni is képes a belső szervei nélkül.
Gondolom a kérdés már régen túlhaladott, aktualitását vesztette, több nap eltelt a kiírása óta.
Itthon nem tőkehalat, hekket, lazacot nevelnek a tógazdaságokban, hanem főleg pontyféléket, az ezüstkárászt szinte kiírtani sem lehet, ha már van, nyugodtan meg lehet enni, nem kell riogatni azzal, hogy az mennyre rossz.
Különbözőek az ízlések, elfogadom, hogy nem mindenki szereti, sőt olyan is van, aki semmiféle halat nem eszik meg, de olyanok is vannak, akiknek az ezüstkárász szinte csemege, jobban kedvelik a tányérban mint a pontyot.
"ezüstkárász, azokat a vizeinkbe visszaengedni, telepíteni tilos"
Kár. Gyerekkoromban horgásztam, simán kiló fölötti példányokat is fogtam. Most is szívesen veszem halasnál. Sokszor rengeteg ikra van bennük és szerintem a húsa is nagyon finom. Szálka meg a pontyban is van, engem nem zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!