Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Vettem a halasnál kárászt,...

Vettem a halasnál kárászt, állítólag elkábították, de még mindig ficánkol 4 órával később. Hogyan öljem meg?

Figyelt kérdés

2022. dec. 17. 19:55
1 2
 1/13 anonim válasza:
78%
Ez komolyan kérdés? Késsel mondjuk.
2022. dec. 17. 20:20
 2/13 anonim ***** válasza:
93%
Nem leszúrni kell, csak kínzod. Le kell csapni a fejét egy nagy bárddal.
2022. dec. 17. 20:37
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
Vágd le a fejét.
2022. dec. 17. 20:55
 4/13 anonim ***** válasza:
92%

Az a hal már valószínűleg nem él, de akik ritkán pucolnak halat, azok számára ijesztő lehet, hogy a megölt hal mozog.

Az idegek még kibocsáthatnak elektromos impulzusokat, azok hozzák mozgásba az izmokat, de a hal már nem él.

Akik már sokszor pucoltak pl törpeharcsát, nagy eséllyel találkozhattak azzal a jelenséggel, hogy a megpucolt, kibelezett hal úszni kezdett a tálban.

Az sem élt már nem is élhetett, hisz a belső szervei sem voltak benne, de főleg a hidegben jellemző a halakra, hogy az idegi impulzusok működésbe léphetnek.

Vágd le a fejét, ha zavar a mozgása, a halak agya nagyon fejletlen az emlősökhöz, de még a madarakhoz képest is, de van ez a jelenség, amit sokan horrorisztikusan élnek meg.

Réges-régen voltak kísérleti bemutatók az általános iskolákban leölt békákkal, amikor a béka izmaiba törpe feszültséget vezette, az is összehúzódott "mozgott", ami szintén váltott ki riadalmat a gyereke között.

2022. dec. 17. 21:04
 5/13 anonim ***** válasza:
39%
A legemberségesebb hal öles forma, az ikejime, nem pedig a kupánvágás próbálgatása.
2022. dec. 17. 21:26
 6/13 anonim ***** válasza:
36%
Én egyszer kaptam halakat amik még éltek.. Fogalmam sem volt mit kell vele csinálni, akkor meg net se volt. Reggelre viszont már nem mozogtak.
2022. dec. 17. 21:53
 7/13 anonim ***** válasza:
62%

Nem pucoltál még halat? Egészen kisgyerek, még óvodás lehettem, amikor néztem, hogy anyám hogy pucolja a halat. Később még általános iskolás koromban horgásztam. Amit fogtam evidens volt, hogy én pucolom meg. Ma már nem horgászok, de sokszor veszek élő halat. Szeretem a halat és frissebb, olcsóbb, mint pucolva, fóliázva megvenni a bolt polcáról.

Bármilyen halról legyen szó, le szoktam bunkózni. Sok hagyományos halboltban is így csinálják egy sodrófával, ha kéred.

2022. dec. 18. 07:39
 8/13 anonim ***** válasza:
79%
Én régen kicsiként mikor apuval mentem horgászni mindig a kőbe vágtuk. Mármint a szabadban, és nem volt kés. De ha van, akkor levágod a fejét.
2022. dec. 18. 12:56
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, de míg elnyiszálod a gerincét élve, az nem egy pillanat és addig kínzod. Fejbe csapod, egy pillanat és vége - szerintem gyorsabb, humánusabb.
2022. dec. 18. 13:06
 10/13 anonim ***** válasza:
27%
Engedd el inkább, tiszta szálka az a hal.
2022. dec. 18. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!