A kávé fogyasztás is olyan, hogy egyre több kell belőle, hogy ugyanazt az élénkítő hatást elérje? (mint állítólag bizonyos gyógyszereknél vagy drogoknál)
Szerintem nem, mert egy bizonyos mennyiségen túl már a koffein is álmosít.
A cukorral viszont óvatosan, észre sem veszi az ember, és napi pár kávéval rengeteg cukrot megeszik.
Attól függ mennyit bír a szervezeted.
Ha napi 1-2 akkor már 3 vagy annál több negatívan fog befolyásolni. Szóval mértékletesen!
DE nem gyógyszer és nem is drog.
De, a koffeinnel szemben kialakul tolerancia. 30 éve iszom kávét napi rendszerességgel, hétvégén az ebéd utáni kávé után rögtön alszom. Egyébként pedig drog, stimulálja a központi idegrendszert.
Gyógyszerész
Én szerintem nem tudnék már a kávéból olyan mennyiséget meginni ami hat is. :)
Rengeteg kávét iszok, de este 10-kor iszok egy kávét, negyed 11-kor már simán alszok. Az élénkítő hatását már nem érzem, csak az esetleges hiányát. Ha reggel miután kinyitottam a szemem 5 percen belül nem iszok kávét akkor egész nap fáj a fejem és álmos vagyok, hiába iszok mondjuk ébredés után fél órával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!