Mi számotokra a "túl fűszeres" étel? Ahogy én használom, az annak számít?
Párom szerint túl fűszeresen főzök, de én így tanultam otthon. Eddig úgy voltam vele, hogy az számít túl fűszeresnek, ami csípős.. pár példa:
Gulyásleves: só, bors, pirospaprika, kömény, babérlevél, fokhagyma granulátum, majoranna
Bolognai: só, fehérbors, fokhagyma granulátum, oregánó, rozmaring, bazsalikom, babérlevél
Besamel: só, bors, szerecsendió
Sajtszósz: só, bors, metélőhagyma, fokhagyma
Stb..
Szeretem használni a Cayenne borsot, tárkonyt, medvehagymát, kakukkfüvet, sáfrányos szeklicét is, meg sok más fűszert is, persze ha az étel engedi, nem pedig random.
Erről eszembe jut egy ősrégi vicc:
A fiatalasszony fantasztikus konyhatündér, a férjének mégsem ízlik a főztje.
Minden ételbe éppen csak belekóstol, piszkálja, majd eltolja magától, hogy ez nem olyan, mit ahogy drága, jó édesanyám csinálta!
Szegény asszony már vért izzad, életét a konyhában tölti, de minden este ez történik.
Egyszer aztán kegyetlenül elégeti a kaját, újat főzni már nincs idő, lekapargatja a többcentis kozmát és remegve teszi a férje elé a fekete ételt.
A pasinak felcsillan a szeme, boldogan belapátolja, majd elégedetten felsóhajt:
Na látod, ez végre olyan, mint ahogy drága, jó édesanyám csinálta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!