Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi számotokra a "túl fűszeres"...

Mi számotokra a "túl fűszeres" étel? Ahogy én használom, az annak számít?

Figyelt kérdés

Párom szerint túl fűszeresen főzök, de én így tanultam otthon. Eddig úgy voltam vele, hogy az számít túl fűszeresnek, ami csípős.. pár példa:

Gulyásleves: só, bors, pirospaprika, kömény, babérlevél, fokhagyma granulátum, majoranna

Bolognai: só, fehérbors, fokhagyma granulátum, oregánó, rozmaring, bazsalikom, babérlevél

Besamel: só, bors, szerecsendió

Sajtszósz: só, bors, metélőhagyma, fokhagyma

Stb..

Szeretem használni a Cayenne borsot, tárkonyt, medvehagymát, kakukkfüvet, sáfrányos szeklicét is, meg sok más fűszert is, persze ha az étel engedi, nem pedig random.

2022. dec. 2. 11:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
88%
tényleg arra lehet visszavezetni leginkább hogy az édesanyja (vagy aki főztjét legtöbbet ette) minimális fűszerezést használ. nekem is ilyen anyum van. vagy te veszel visszább, vagy ő szokja meg idővel a tied, de én arra hajlok hogy ez csak neki túltolt. olyan kiugró példák is vannak hogy pl itt semmi sem készült sem csípősen sem savanyúan, így már ha kicsit is megérez "sok" anyumnak is
2022. dec. 2. 15:50
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Erről eszembe jut egy ősrégi vicc:

A fiatalasszony fantasztikus konyhatündér, a férjének mégsem ízlik a főztje.

Minden ételbe éppen csak belekóstol, piszkálja, majd eltolja magától, hogy ez nem olyan, mit ahogy drága, jó édesanyám csinálta!

Szegény asszony már vért izzad, életét a konyhában tölti, de minden este ez történik.

Egyszer aztán kegyetlenül elégeti a kaját, újat főzni már nincs idő, lekapargatja a többcentis kozmát és remegve teszi a férje elé a fekete ételt.

A pasinak felcsillan a szeme, boldogan belapátolja, majd elégedetten felsóhajt:

Na látod, ez végre olyan, mint ahogy drága, jó édesanyám csinálta!

2022. dec. 2. 16:50
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
12: :-D :-D :-D
2022. dec. 2. 16:52
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
#12😂😂😂
2022. dec. 2. 18:25
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Hosszú évek óta ez a legjobb hangulatú fórum!:)
2022. dec. 3. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!