Mi számotokra a "túl fűszeres" étel? Ahogy én használom, az annak számít?
Párom szerint túl fűszeresen főzök, de én így tanultam otthon. Eddig úgy voltam vele, hogy az számít túl fűszeresnek, ami csípős.. pár példa:
Gulyásleves: só, bors, pirospaprika, kömény, babérlevél, fokhagyma granulátum, majoranna
Bolognai: só, fehérbors, fokhagyma granulátum, oregánó, rozmaring, bazsalikom, babérlevél
Besamel: só, bors, szerecsendió
Sajtszósz: só, bors, metélőhagyma, fokhagyma
Stb..
Szeretem használni a Cayenne borsot, tárkonyt, medvehagymát, kakukkfüvet, sáfrányos szeklicét is, meg sok más fűszert is, persze ha az étel engedi, nem pedig random.
A "túl füszeres" nem azt jelenti, hogy túl erös, hanem hogy valamilyen füszerböl több van benne, mint kellene, vagy túl sokféle, nem összeillö füszert használ valaki.
Elvileg amiket az ételekbe teszel, azzal nincs gond, feltéve, hogy a mennyiség nem sok.
Egyáltalán nem főzöl fűszeresen, legtöbben így fűszerezünk.
Inkább a mennyiség lehet több mindenből. Próbáld meg kevesebbel, hátha úgy már ízlik neki. Egy próbát megér.
Anyósod hogy főz?
Mert a többségnek az az etalon amit otthon megszokott, arra áll be az ízvilága.
Anyósom vállalhatatlan pörkölteket csinált, gyakorlatilag leveseket. Én viszont úgy szoktam meg és úgy tanultam, hogy a pörkölt nem lotyog a vízben, hanem sűrű zaftja van. Amikor nálunk elkészült a pöri, kétfelé kellett szedni és a férjemére rá kellett önteni egy bögre vizet, attól volt boldog.
Más téren az anyósom egy borzasztó precíz és végtelenül tiszta asszony volt, így én is megettem a "pörköltjét", csak meg kellett szoknom, hogy ne pörköltre számítsak, hanem gulyáslevesre.
Jogos a 8-as kérdése! :)
Nekem volt olyan kolléganőm, aki a só-bors-paprikán kívül semmiféle fűszert nem használt. És igen, a "hozott" ízlés lehet az oka, hogy a kérdező párja túlságosan fűszeresnek találja az általa főzött kajákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!