Miért nem mondják el rendesen a receptjeiket?
#12 Pedig nagyon is gondolhatod annak, az alapján ami kérdéseket itt lehet olvasni. Olyan mint például, hogy a ma kifőtt tésztát meg lehet-e enni még holnap. Vagy a ma főtt ételt két nap múlva már kidobja mert megromlik addigra. Meg a fél órás töltött káposzta recept...
Nagyon-nagyon nincs érzékük semmihez ami a konyhai dolgokkal kapcsolatos a mai fiatalabb generációnak. Tisztelet a kivételnek.
Azért ez már végképp nevetséges kifogás. :DDD
Komolyan nem értem, miért nem lehet megmondani hogy "saját titkos recept" aztán kész, miért kell ilyen mesékkel jönni.
Erre gondoltam:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__120290..
Nagyim is ilyen. Érzésre főz, nem előírásra vagy adagra.
Oda kell állni és jegyzetelni. Az arányokat meg ha látod minek hogyan kell kinéznie (amennyit felvesz és társai) közben tudod értelmezni. Hogy milyen volt és milyennek kell lennie.
Szerintem itt alapvetően szemléletbeli probléma van.
A kedves mama az adott ételt már évtizedek óta készíti. Ha meg is tudja mondani pontosan miből mennyi van benne, a készítés pontos technikáját nem fogja tudni megmondani.
Én amikor öreganyámtól tanultam fánkot sütni, akkor odaálltam mellé a konyhába, és néztem. Utána csináltam én, és ő nézte. Nem lett ugyan olyan. De még utána sem, meg az azután sem. Idő kellett mire ráéreztem hogy kell szépen dagasztani, nyújtani, stb.
Teljesen irreális arra számítani, hogy egy recept alapján elsőre sikerüljön pontosan lemásolni egy ételt.
29: nézd, lehet hogy a te családodban ilyen titokőrzők vannak, de hidd el, hogy ez nem általános máshol.
Az anyukám zöldbabfőzelékét meg sem tudom közelíteni ízben, pedig grammra ugyanúgy csinálom, és nem titkolt el semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!