Nem sült át rendesen a pulykahús. Komolyabb baj is lehet?
Figyelt kérdés
Sütőben sütöttem húsgolyót, pulykahúsból. 3 darabot ellenőriztem hogy átsült-e, azok szépek voltak. Utána még benthagytam egy 5 percre, biztos ami biztos alapon. Éves közben viszont láttam hogy némelyiknek még picit rózsaszín a színe, nem szép megsült barna. A nyers pulykahús is okozhat olyan gondot mint a csirke? Vagy megússzuk minden gond nélkül?
Köszi előre is
2021. jan. 27. 12:07
1/9 anonim válasza:
Tedd vissza a sütõbe.
Ne egyetek nyers húst hacsak nem marha.
2/9 anonim válasza:
Minden szárnyasnak a nyers húsa okozhat szalmonellafertőzést a csirkétől a pulykán át a kacsáig.
3/9 A kérdező kommentje:
Visszatettem a sütőbe sülni, de pár darabot már ettünk belőle mire észrevettem. Köszönöm a segítséget :)
2021. jan. 27. 12:43
4/9 anonim válasza:
Hány percet sütötted, és hány fokon?
5/9 A kérdező kommentje:
180 fokon sült 35 percet, majd utána jött az 5 perc ráadás. Múltkor ennyi idő alatt már majdnem odaégett :D
(Gázsütő szépségei)
2021. jan. 27. 13:47
6/9 anonim válasza:
35 percet 180 fokon egy kórokozó sem bír ki. Nem lesz semmi bajotok tőle. :)
7/9 anonim válasza:
Szerintem sem maradt nyers, teljesen kizárt.
8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a megnyugtatást :)
2021. jan. 27. 15:10
9/9 anonim válasza:
Attól, hogy rózsaszín még nem nyers
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!