Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Lehet valami bajom, ha nem...

Lehet valami bajom, ha nem főtt át rendesen a krumpli?

Figyelt kérdés
Burgonya gratint csináltam, vékony szeletekre vágtam a krumplit, de több rétegben tettem, és az egyik réteg nem lett az igazi. Nem vészes, ízre nem érzem, hogy nyers lenne, de állagra még nem teljesen puha. Lehet bajom, ha így eszem? (visszatenni már nem akarom, mert a tetejére,- a nem túl jó recept szerint- tettem sajtot, ami meg éppen csak nem égett oda.)
2022. jún. 3. 15:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
38%
Ha van mikród akkor melegítsd jól át.
2022. jún. 3. 15:37
 2/12 A kérdező kommentje:
Az mit jelent, ha kiszedek egy adagot, akkor azt? És mennyi időre?
2022. jún. 3. 15:42
 3/12 anonim ***** válasza:
51%
Igen, egy evésnyi adagot, és annyi időre hogy jó átforrósodjon az étel (Ne csak a tál)
2022. jún. 3. 15:46
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Lehet... csak nem a krumplitól.

Anyósom pl a múltkor jól átsütötte a krumplit, ennek ellenére mégis elvágta a kezét 😉

A nyers burgonya nem mérgező, az öreg krupli héjában, de főleg a csirákban van méreg, amit viszont nem szokás az ételbe tenni, a nyers krumplit sokan el is nassolgatják, semmi bajuk nem lesz tőle, sőt az új burgonya zsenge héjában sincs még sok szolanin, annak a héja is ehető.

2022. jún. 3. 15:50
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Tegyel ra alufoliat es tedd vissza.
2022. jún. 3. 17:04
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem, semmi bajod nem lesz tőle
2022. jún. 3. 17:46
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Az ég világon semmi bajod nem lesz.
2022. jún. 3. 18:50
 8/12 anonim ***** válasza:
82%

Rengetegszer eszek nyers krumplit, mert szeretem.

Üdv a túlvilágról!

2022. jún. 3. 18:59
 9/12 anonim ***** válasza:
87%
A nyers krumpliban tudtommal C-vitamin is van, ami hő hatására elbomlik, szóval még egészségesnek is lehetne nevezni nagy jóindulattal :)
2022. jún. 3. 19:47
 10/12 A kérdező kommentje:
Na jól van, megnyugtattatok, megmosolyogtattatok. :D Amúgy fájt utána a pocim, de szerintem inkább azért, mert 2 nagy tányért ettem forrón. :D
2022. jún. 3. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!