Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért nem mondják el rendesen...

Miért nem mondják el rendesen a receptjeiket?

Figyelt kérdés
Többször kértem már a rokonaimtól (nagymamáim, anyós), hogy mondják meg, hogy ezt vagy azt hogy kell megcsinálni, de mindig csak hümmögtek, hogy hát ők nem tudják, miért sikerült olyan jól. Ha meg mégis lediktáltak valamit, sose sikerült. Nagymamám receptje alapján a pogácsám konkrétan szétfolyt...Most tényleg létezik ilyen, hogy azt se tudják, hogy mit csinálnak, de tökéletes a végeredmény? Vagy csak rosszindulatúak a rokonaim?
2022. dec. 1. 09:16
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
80%

10: nem csak a két véglet - kb. a szétfolyik és porszáraz - lehet kardinális kérdés egy-egy tésztánál.... Közte többtucat fokozat is lehet...

De nem akarom rádkényszeríteni a véleményemet, hidd azt, hogy az anyósod direkt ki akar szúrni veled. :-D

2022. dec. 1. 10:35
 12/32 anonim ***** válasza:
16%

Nyilván nem csak ez a kettő van, nem is állítottam ilyet. Továbbra se gondolom agysebészetnek a tészta állagának megállapítását.

Amúgy meg, ha rossz lesz akkor mi van? Legközelebb majd igazítom. Persze egyszerűbb titkolózni meg kifogásokat keresni. :D

2022. dec. 1. 10:42
 13/32 anonim ***** válasza:
89%

Mert nem recept van, hanem technika és sok-sok éves tudás, tapasztalat.

Nem lehet 10 sorban átadni.

2022. dec. 1. 10:53
 14/32 anonim ***** válasza:
95%

Hát nekem van olyan receptem, amit kb. úgy csinálok, hogy a kis piros vajdling alsó zománclepattogásáig teszek lisztet, aztán darált diót egy törpés kistányérnyit, meg tejet is annyit, hogy a zöld bögre tele legyen, meg egy kicsit még öntök rá...

Ezt a sütit anyámnál nem tudom reprodukálni, de nálunk tökéletesen működik.

2022. dec. 1. 10:58
 15/32 anonim ***** válasza:
90%
Én sem tudnék neked elmondani egy receptet sem, ugyanis érzésre főzök. Ízlelésre, nem pedig kiskanál fűszermennyiségre.
2022. dec. 1. 11:06
 16/32 anonim ***** válasza:
92%

#14: hát ja... a jól bevált házi szokások. :)

És semmiféle rosszindulat nincs amögött, hogy más nem tudja ugyanúgy reprodukálni. Még te magad sem. :)))

2022. dec. 1. 11:06
 17/32 anonim ***** válasza:
69%

7-es, ja, tudsz.

Én is, aztán hoppá, mégsem úgy sikerül, aztán te leszel a hülye, mert nem jó receptet adsz :D

Még egy lapcsánkához sem tudok arányokat mondani, mert függ a krumpli nagyságától, vizességétől, a tojás nagyságától - ehhez "érzésre" megy a liszt, só és bors.

Pedig ez nem egy fene tudja, milyen bonyolult étel.

2022. dec. 1. 11:09
 18/32 anonim ***** válasza:
30%

Aha, és nem lehet lemérni, vagy egy x dl bögrével megnézni hogy mennyi. :))))

Miért nem lehet egyszerűen megmondani, hogy "ez az én speckó receptem, nem akarom megosztani másokkal"? :D

2022. dec. 1. 11:15
 19/32 anonim ***** válasza:
92%

18: szerintem neked üldözési mániád van....

NAgyanyámnak sose volt mércés kancsója. Nem is tudta volna lemérni, hogy egy zománcos bögre, vagy üvegpohár hány dl....

2022. dec. 1. 11:26
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

Több mint 50 éve sütök-fözök naponta.

Rendeget recept van, aminél fogalmam sincs, miböl mennyit kell beletenni, mert megszoktam, hogy mennyit látok, és utána meg érzem, hogy mi kell még bele esetleg. Mérni nem igazán szoktam semmit, kivéve , ha valami újat próbálok, de idövel azt is mérés nélkül készítem.

Amikor a gyerekeim kezdtek recepteket kérni, gyakorlatilag nem volt olyan, amit pontosan le tudtam volna írni, föleg aminél érzésre kell egy csomó mindent adagolni.

Ezért rengeteg receptet úgy készítettem jó sok ideig, hogy közben méricsgéltem, de csak azért, hogy nekik tudjak mennyiségeket írni.

2022. dec. 1. 11:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!