Mitől lesz igazán piros a paradicsomos húsgombóc mártás?
És hogy készíted el, hogy ne legyen zsíros?
Lányom azt mondta hogy az enyémnek zsíros íze van. És az iskolában szép piros.
Ti hogy keszititek? Köszönöm előre is.
Arra gondolsz, ami ugyanaz mint a töltött paprika, csak nem paprikába töltöd a húsos gombócot?
Sovány darálthúst vegyél, ha a lányod zsírosnak találja.
Minden boltban lehet kapni 7% zsírtartalmú sovány darálthúst.
És jó minőségű sűrített paradicsomot használj (passata), olasz a legfinomabb. :)
Daraltatom a húst a boltban. De nem tudom, milyen praktika van arra, hogy még annyi zsír se kerüljön bele. Valaki azt mondta hogy külön vízben kéne főzni a gombócokat és attenni a mártásba, ha megfottek, de sok receptet megneztem, és egy ilyet se láttam.
Plusz ami a fontosabb kérdés, hogy mitől vérpiros a mártás az iskolai menzán például. Én a Lidliben veszem a sűrített paradicsomot, de nagyon fakó a színe.
Nyilván nem a hústól lesz zsíros a mártás, hanem a beletett zsiradéktól...
Nem az a tized deka számít, hanem a 10 deka. Nem is értem miről beszéltek...
Kérdező, jól tippelek, hogy bőséges rántással sűríted a mártást?
Csak mert az a zsírosságot, meg a szín elvesztését is azonnal megmagyarázná.
Én ezt a receptet használom, itt külön főzöm a gombócokat és utána teszem a passataba. Nekem mindig vérpiros. Múltkor Pennyben vettem pl, az olasz termékcsalád tagja, szép piros volt.
9: az nagyon elviszi az ízét!
Nem való paprika a klasszikus paradicsomszószba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!