Pacalpörkölthöz milyen köret, savanyúság, bor illik?
7, 9, százszor elmondhatod, 100-szor leszel lepontozva.
Egy zsíros, puha, lágy , de rugalmas textúrájú pacalhoz, akkor se fog illeni egy leolajozott, puha, lágy, de rugalmas textúrájú nokedli, mert az egész egy nagy homogén massza lesz, ami evés közben nem túl étvágygerjesztő.
Abba meg bele se menjünk, hogy mindegy milyen pörkölt, mert így egy kalap alá venni, az több mint szakmaiatlan. Megértettük, hogy te így szereted, de ha fejreállsz se fog hozzá illeni.
Kérdező, a köretre már jött válasz, borból egy fűszeres, száraz rozét adnék hozzá.
13, (12 vagyok)
kiegészítésnek annyi, hogy a bor azért nem ennyire kőbe vésett, a pacalpöri elég karakteres ízű, inkább a bor hasonló karaktere az ami meghatározó, e tekintetben pedig egy rozé ugyanúgy megállja a helyét (sőt)
Savanyúságból pedig szintén a markánsabb ízeket szokás preferálni, mint amilyenek az elhangzott savanyúságok, káposztával töltött almapaprika, kovászos uborka, stb.
Friss savanyúságból mondjuk egy paradicsom, vagy uborkasaláta kevésbé illik hozzá.
Hitelesen pacal pörkölthöz hát nem a krumpli mert a krumplit a 16-század elején hozzák be Magyarországra a svábok .És először krumpliból szesz-és disznóknak készült táplálék .
Nokedli mit nem értesz rajta ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!