Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Pacalpörkölthöz milyen köret,...

Pacalpörkölthöz milyen köret, savanyúság, bor illik?

Figyelt kérdés

2022. okt. 26. 02:37
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
95%
Felénk főtt krumpli és/vagy kenyér (ez utóbbi szigorúan fehér, friss és vastagra szeletelt) Savanyúságként meg almapaprika.
2022. okt. 26. 07:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/27 anonim ***** válasza:
82%

7, 9, százszor elmondhatod, 100-szor leszel lepontozva.

Egy zsíros, puha, lágy , de rugalmas textúrájú pacalhoz, akkor se fog illeni egy leolajozott, puha, lágy, de rugalmas textúrájú nokedli, mert az egész egy nagy homogén massza lesz, ami evés közben nem túl étvágygerjesztő.


Abba meg bele se menjünk, hogy mindegy milyen pörkölt, mert így egy kalap alá venni, az több mint szakmaiatlan. Megértettük, hogy te így szereted, de ha fejreállsz se fog hozzá illeni.


Kérdező, a köretre már jött válasz, borból egy fűszeres, száraz rozét adnék hozzá.

2022. okt. 26. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/27 anonim ***** válasza:
82%
Szabvány szerint főtt krumpli,borból száraz, FEHÉR asztali bor (ezerjó pld. vagy királyleányka). Savanyúság ízlés dolga, nincsen rá semmilyen szabály.Egyébként,az is teljesen szabványos, hogy a köretet nem, vagy külön tálalják fel hozzá, ugyanis teljesen elfogadott, hogy fehér kenyérrel fogyasztják
2022. okt. 26. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/27 anonim ***** válasza:
91%
Pacalhoz fött krumpli illik vagy/és friss fehér kenyér, tészta, nokedli NEM!
2022. okt. 26. 08:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/27 anonim ***** válasza:
89%

13, (12 vagyok)

kiegészítésnek annyi, hogy a bor azért nem ennyire kőbe vésett, a pacalpöri elég karakteres ízű, inkább a bor hasonló karaktere az ami meghatározó, e tekintetben pedig egy rozé ugyanúgy megállja a helyét (sőt)


Savanyúságból pedig szintén a markánsabb ízeket szokás preferálni, mint amilyenek az elhangzott savanyúságok, káposztával töltött almapaprika, kovászos uborka, stb.

Friss savanyúságból mondjuk egy paradicsom, vagy uborkasaláta kevésbé illik hozzá.

2022. okt. 26. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/27 anonim ***** válasza:
91%
A pacalhoz főtt burgonya! De pl egy csirkepörkölthöz ami soványabb hús pl nokedli... Pedig mind kettő pörkölt...
2022. okt. 26. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/27 anonim ***** válasza:
21%

Hitelesen pacal pörkölthöz hát nem a krumpli mert a krumplit a 16-század elején hozzák be Magyarországra a svábok .És először krumpliból szesz-és disznóknak készült táplálék .

Nokedli mit nem értesz rajta ?

2022. okt. 26. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/27 anonim ***** válasza:
90%
Kedvencem hozzá: köménnyel, sóval főtt, nagyobb csíkokra vágott krumpli és cékla.
2022. okt. 26. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/27 anonim ***** válasza:
89%
#17 Hát ez az hogy a krumpli már rég nálunk volt 16 században a pörköltök utána jöttek pláne a jelenlegi fűszerpaprikás verzió mert előtte só, borsal készült 18. századig nem is főztek fűszerpaprikával!
2022. okt. 26. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/27 anonim válasza:
95%
En hazi kenyerrel szeretem
2022. okt. 26. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!