Egészséges a befőttes üvegben lévő vágott vegyes savanyúság?
Azért az sem mindegy milyen gazdaságból származik. Hiszen lehet bio és lehet agyon permetezett is.
Alapvetően nagyon hasznos a savanyúság számtalan szempontból. Vitamin- és ásványi anyag forrás (A, B1, B2, B6, C, E, K vitaminok, Vas, Magnézium, Folsav, Kálium, Nátrium), az ecetalapú sóoldat csökkenti a vércukorszintet (2. típusú cukorbetegeknek nagyon ajánlott), antioxidáns-forrás, segítik az elektrolitegyensúly fenntartását, segíti az emésztést (egyesek viszont nehéz ételnek érzik).
Tanulmányok szerin kb. 30 százalékkal csökkenti az esélyét, hogy antibiotikumot keljen szednünk.
Nem utolsó sorban segít a fogyásban is! Stresszt is csökkenti.
Már az ókorban is tisztában voltak a jótékony hatásával. Skorbut ellen ezt vitték a hajókon.
Üvegben egészséges.
Műanyagban már nem szabad hosszan tartani.
Nem kell "évekig" tárolni.
A megbontott edényben tovább tárolt csalamádé megszürkül, veszít az ízéből és a vitamintartalmából is.
Bontás után mihamarabb érdemes elfogyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!