Kezdőoldal » Fogyókúrák » Szénhidrátszegény diéta » A cékla, savanyúság van...

A cékla, savanyúság van annyira egészséges mint a sima zöldség?

Figyelt kérdés
2015. ápr. 17. 21:29
 1/2 anonim ***** válasza:
Sőt, egészségesebb is.
2015. ápr. 17. 21:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia! A zöldség minőségénél nagyon sokat számít, hogy mennyit kellett szállítani. Ugyanis ha messziről kellett idehozni (pl. télen nyers paradicsomot veszel), akkor azt még zölden kellett leszedni, és az utóérésre bízni a "pirosítást". Nyilván nem lesz olyan a tápanyagértéke, mint az igazi, érett nyári paradicsomnak.


Ezzel szemben a savanyított céklát, savanyú uborkát, savanyú káposztát nyáron készítették. A savanyítás nem hőkezeléses eljárás, így a tápanyagok nagyja elég jól megmarad. A legtutibb módszer a fagyasztás, de nagyon drága (sokba kerül az áram, amivel a fagyasztót működtetik).

2015. ápr. 17. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!