A cékla, savanyúság van annyira egészséges mint a sima zöldség?
Figyelt kérdés
2015. ápr. 17. 21:29
2/2 anonim válasza:
Szia! A zöldség minőségénél nagyon sokat számít, hogy mennyit kellett szállítani. Ugyanis ha messziről kellett idehozni (pl. télen nyers paradicsomot veszel), akkor azt még zölden kellett leszedni, és az utóérésre bízni a "pirosítást". Nyilván nem lesz olyan a tápanyagértéke, mint az igazi, érett nyári paradicsomnak.
Ezzel szemben a savanyított céklát, savanyú uborkát, savanyú káposztát nyáron készítették. A savanyítás nem hőkezeléses eljárás, így a tápanyagok nagyja elég jól megmarad. A legtutibb módszer a fagyasztás, de nagyon drága (sokba kerül az áram, amivel a fagyasztót működtetik).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!