Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » A hő kezelt, pasztörizált...

A hő kezelt, pasztörizált savanyúság is egészséges? A bacik kiirtásával mi marad benne, ami egészséges, tejsav?

Figyelt kérdés

2018. dec. 6. 22:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Nem! Pont a baci a lényeg!


[link]

2018. dec. 6. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:

De te hol olvastad, hogy fermentálás hatására nem lesznek benn bacik? Meg, hogy hőkezelni kell??? Olvass már utána egy kicsit! Pl, tessék:


[link]

2018. dec. 6. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem a fermentálás hatására, hanem a nagyüzemi pasztörizálás miatt nem lesz benne baktérium. Vagyis amit a boltban veszel, azt hőkezelik, és így nem lesz benne baci. Semmilyen.
2018. dec. 7. 12:55
 4/8 A kérdező kommentje:
És ezért elgondolkoztam azon, hogy vegyek, vagy otthon csináljak. Kicsit körülményes otthon, és ha a válasz az lett volna, hogy attól még egészséges, akkor nem csináltam volna otthon.
2018. dec. 7. 12:58
 5/8 Juliusz48 ***** válasza:
Amit magának csinál az ember az olyan amilyet szeretne. Lehet kísérletezni és jobban hozzáigazítani az ember szájízéhez. Én egyébként ma már a bolti savanyút nem is szeretem mert valamiért a cukrot valamilyen édesítőszerrel helyettesítették, és számomra zavaró az édes utóíz. Viszont így kizárták a cukor erjedését. Számomra egyébként is a tejsavas erjedés ad megfelelő eredményt. Kovászos ubi, savanyú káposzta. Aztán lehet tovább ízesíteni pl a káposztát lilahagymával borsal olajjal, stb.
2018. dec. 12. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:
Utolsó, meddig áll el nálad a káposzta?
2018. dec. 14. 09:00
 7/8 Juliusz48 ***** válasza:

Én 5 literes befőttes üvegbe teszem el kb 4 hetente ezért nem is kell hosszabb ideig megmaradni. A savanyú káposzta egyébként pincehidegen is addig erjed amíg el nem fogy de ettől csak savanyúbb lesz ne romlott ha végig lé alatt van. 14fok felett kb 10 nap után már salátának jó lesz, utána pincében vagy hűtőben tárolva lassabban savanyodik tovább.

Lenyomni régebben a torzsákkal, ma viszont egy az üveg száján átférő befőttes üveggel szoktam. A Herbaházban kapható 100gr-os üveges kurkuma pont átfér az 5l-es üveg száján, de vannak ebben a méretben más termékek is. Bele szoktam tenni egy kicsit magasabb 1/2 decis poharat és a tetőt csak annyira zárom, hogy a fejlődő gáz ki tudjon jönni belőle. A bele kerülő levet visszaöntöm a káposztára. Mivel az fogyasztás során a lé eltűnik a káposztában azt érdemes kiegészíteni forralt vízzel, vagy ha nem túl savanyú, az előző üveg felforralt maradék levével hidegen, hogy mindig lé alatt legyen a káposzta.

2018. dec. 20. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

Értem, köszi. És úgy tudtam, ha elfogy a szénhidrát, mert átalakult tejsavvá, akkor már nem tud tovább savanyodni. Vagy lehet, hogy valamennyi szénhidrát marad még, és az alakul át a hideg pince miatt nagyon lassan?


És cukorral lehet csinálni só helyett? Akkor is szénhidrátot alakítanak át, csak többet, nem? Bár az átalakulás után savanyú lenne, de a megmaradt cukor miatt kicsit édesebb is talán?

2018. dec. 22. 19:58

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!