A hő kezelt, pasztörizált savanyúság is egészséges? A bacik kiirtásával mi marad benne, ami egészséges, tejsav?
De te hol olvastad, hogy fermentálás hatására nem lesznek benn bacik? Meg, hogy hőkezelni kell??? Olvass már utána egy kicsit! Pl, tessék:
Én 5 literes befőttes üvegbe teszem el kb 4 hetente ezért nem is kell hosszabb ideig megmaradni. A savanyú káposzta egyébként pincehidegen is addig erjed amíg el nem fogy de ettől csak savanyúbb lesz ne romlott ha végig lé alatt van. 14fok felett kb 10 nap után már salátának jó lesz, utána pincében vagy hűtőben tárolva lassabban savanyodik tovább.
Lenyomni régebben a torzsákkal, ma viszont egy az üveg száján átférő befőttes üveggel szoktam. A Herbaházban kapható 100gr-os üveges kurkuma pont átfér az 5l-es üveg száján, de vannak ebben a méretben más termékek is. Bele szoktam tenni egy kicsit magasabb 1/2 decis poharat és a tetőt csak annyira zárom, hogy a fejlődő gáz ki tudjon jönni belőle. A bele kerülő levet visszaöntöm a káposztára. Mivel az fogyasztás során a lé eltűnik a káposztában azt érdemes kiegészíteni forralt vízzel, vagy ha nem túl savanyú, az előző üveg felforralt maradék levével hidegen, hogy mindig lé alatt legyen a káposzta.
Értem, köszi. És úgy tudtam, ha elfogy a szénhidrát, mert átalakult tejsavvá, akkor már nem tud tovább savanyodni. Vagy lehet, hogy valamennyi szénhidrát marad még, és az alakul át a hideg pince miatt nagyon lassan?
És cukorral lehet csinálni só helyett? Akkor is szénhidrátot alakítanak át, csak többet, nem? Bár az átalakulás után savanyú lenne, de a megmaradt cukor miatt kicsit édesebb is talán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!