Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van még manapság olyan ember...

Van még manapság olyan ember aki csupasz sós vagy fűszersós margarinos kenyeret eszik, tényleg ennyire ciki étel lett?

Figyelt kérdés
Unokatesóméknál voltam néhány napra, és rámszóltak hogy ne legyek már ilyen igénytelen hogy margarinos kenyeret eszek mikor televan a hűtő felvágottakkal. Komolyan nem értem emlékszem régen 20+ éve mikor gyerek voltam ő is ette, hiába volt felvágott is. Én imádom, mikor jó friss puha a kenyér a héja meg ropogós. Megkenem vékonyan és van hogy sóval, van hogy ételízesítővel de legtöbbször valamilyen sülthús, grill, sültkrimpli fűszersóval szórom meg.

2022. okt. 18. 19:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
95%

Én is imádom, ha friss a kenyér, akkor első dolgom ha nem is vagyok éhes, hogy eszek egy vajas kenyeret.

Egyébként olyan mint a pirítós. Én legalábbis azt is vajjal eszem legtöbbször. De azért e kacsazsíros/lekváros/mézzel megkent kenyérre se mondok nemet :D.

27/N

2022. okt. 18. 20:46
 12/21 anonim ***** válasza:
95%

Margarinért nem vagyok oda, de vajjal a friss kenyér az valami isteni.

De azért ezen a fűszersón meg sültkrumpli fűszeren kicsit megütköztem. De mindenki azt eszik, amit akar. Szerintem nem gáz. Amúgy is, mit számít az unokatesód véleménye? neki nem kötelező ezt ennie, neked meg ne pofázzon bele azt ennyi.

2022. okt. 18. 20:51
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem szoktam azt nézni, hogy ciki e vagy sem. Ha szeretem, akkor azt eszem. Karácsonykor mindenki eszi a halat, de én tejbe rizst szeretnék, hát azt eszem.
2022. okt. 18. 21:24
 14/21 anonim ***** válasza:
95%
Én imádom friss kenyérrel. Vagy vaj helyett jó sültzsírral. Az hogy egyes taplók beleugatnak mit eszel, ne érdekeljen. Sőt én más "parasztos" ételt is szeretek: a jó hajában főtt krumplit. Vagy a parázson sült krumplit egy pici vajjal, sóval Isteni!
2022. okt. 18. 21:57
 15/21 anonim ***** válasza:
59%
#14, A főtt hajas krumpli, friss vajas kenyérrel a királyok eledele. Mindenkinek kötelezővé tenném. :)
2022. okt. 19. 00:50
 16/21 CsakAKommenteketJöttemOlvasni ***** válasza:
100%
Én néha pirítóst eszem. Csak magában vagy margarinnal/fokhagymával. Meg kiflit, zsemlét kávéba/ növényi tejbe áztatva, beletördelve... Szerintem semmi ciki nincs abban, ha imádod a kenyeret. Egyébként meg könnyen emészthető és nosztalgikus kaja a megkent kenyér
2022. okt. 19. 08:43
 17/21 NTBS ***** válasza:
89%
Igen vannak.
2022. okt. 19. 09:30
 18/21 anonim válasza:
100%

Engem beköpött a szüleimnek az általános iskolai ofőm a 90es években mert nem akartam megenni az uzsonnára adott vajas kenyeret mert mindig azt ettük otthon. 😅 (hiteltörlesztés miatti szegénység)

De mostmár imádom. Vannak nátrium glutamát mentes fűszerkeverékek, azzal megszórom és megmikrózom elolvadásig. Isteni✌️😍✌️

2022. okt. 25. 01:18
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Én csak akkor, ha nagyon friss, jó minőségű kenyeret kapok, főleg fehérkenyeret vagy itt a helyi pékségben sütnek ilyen félbarna-magvas kenyeret, és néha sikerül úgy időzítenem, hogy még langyos. De akkor inkább vajjal, ha van itthon. És nem szórom meg semmivel. De ezt nem "normál" étkezésre, mivel így friss kenyér+margarin/vaj kombóból simán bevágnék 3 nagy szelet kenyeret, ami rengeteg üres kalória és gyorsan felszívódó szénhidrát, ezért ritkán csinálok ilyet. Normálisan csak hétvégén vagy hétközben 1-2x ha itthonról dolgozom eszünk kenyeret, általában valami egészségesebb fajtát, teljes kiőrlésűt, magvasat, rozsosat stb., de akkor felvágottal, sajttal, zöldségekkel, így egészségesebb.
2022. okt. 31. 20:43
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

"Azért pár embernél erősen keveredik: a vaj és a margarin nagyon nem ugyanaz." ~ Ez értelmezéstől függ, köznyelvben a margarinos vajkrém is vaj maradt. Ami eredetileg sima vaj volt, az mára teavaj vagy házivaj lett. Teebutter és rossz fordításnak köszönhető a teavaj. Egészségesebb növényi-állati kevert vajként indult a margarin, mely élelmiszeriparban - sok más hasonló termékkel együtt - vajkrémek egyik típusa. Ezért is maradt a köznyelvben ugyanúgy vaj. Érdekes módon a margarinos vajkrémek is további részre oszthatóak kevert és csak növényi margarinként. A vajalapú margarinokat egyértelműen vajaknak nevezem én is.

Egyébként pirítóst én is szoktam enni csak vajjal. Itt most értem teavajra és margarinra is, változó. Viszont teavajat egyébként ritkábban eszek, sok dologhoz nekem nem illik vagy már tömény lesz.

2023. jan. 11. 08:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!