Van még manapság olyan ember aki csupasz sós vagy fűszersós margarinos kenyeret eszik, tényleg ennyire ciki étel lett?
Én is imádom, ha friss a kenyér, akkor első dolgom ha nem is vagyok éhes, hogy eszek egy vajas kenyeret.
Egyébként olyan mint a pirítós. Én legalábbis azt is vajjal eszem legtöbbször. De azért e kacsazsíros/lekváros/mézzel megkent kenyérre se mondok nemet :D.
27/N
Margarinért nem vagyok oda, de vajjal a friss kenyér az valami isteni.
De azért ezen a fűszersón meg sültkrumpli fűszeren kicsit megütköztem. De mindenki azt eszik, amit akar. Szerintem nem gáz. Amúgy is, mit számít az unokatesód véleménye? neki nem kötelező ezt ennie, neked meg ne pofázzon bele azt ennyi.
Engem beköpött a szüleimnek az általános iskolai ofőm a 90es években mert nem akartam megenni az uzsonnára adott vajas kenyeret mert mindig azt ettük otthon. 😅 (hiteltörlesztés miatti szegénység)
De mostmár imádom. Vannak nátrium glutamát mentes fűszerkeverékek, azzal megszórom és megmikrózom elolvadásig. Isteni✌️😍✌️
"Azért pár embernél erősen keveredik: a vaj és a margarin nagyon nem ugyanaz." ~ Ez értelmezéstől függ, köznyelvben a margarinos vajkrém is vaj maradt. Ami eredetileg sima vaj volt, az mára teavaj vagy házivaj lett. Teebutter és rossz fordításnak köszönhető a teavaj. Egészségesebb növényi-állati kevert vajként indult a margarin, mely élelmiszeriparban - sok más hasonló termékkel együtt - vajkrémek egyik típusa. Ezért is maradt a köznyelvben ugyanúgy vaj. Érdekes módon a margarinos vajkrémek is további részre oszthatóak kevert és csak növényi margarinként. A vajalapú margarinokat egyértelműen vajaknak nevezem én is.
Egyébként pirítóst én is szoktam enni csak vajjal. Itt most értem teavajra és margarinra is, változó. Viszont teavajat egyébként ritkábban eszek, sok dologhoz nekem nem illik vagy már tömény lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!