Van itt még olyan ember rajtam kívül, aki FEJJEL LEFELÉ eszi a hamburgert? Ha igen, akkor miért?
Nekem annó apukám mutatta ezt a fogást még gyerekkoromban. Az ok prózai - a hamburger alja vékony, ergo könnyebben átázik a sok nedvességtől. Ha pedig egy jó szaftos hamburgert eszik az ember, a végére az alja olyan lesz mint az átázott rongy, teljesen szétmállik, ami miatt a hamburger idővel szétesik. Ugyanakkor ott van a hamburger teteje ami jóval vastagabb és ami már bőven felfogja a hamburgerból kifolyó nedveket anélkül, hogy szétesne - ugyanakkor amíg a buci alja általában tömörebb, addig a teteje inkább szivacsosabb állagú, ergo könnyebben szívja fel a nedveket.
Számomra annyira megszokottá vált a hamburgerevés fejjel lefelé, hogy meglepődtem azon, hogy ezt sokan "különcségnek" tartják. Ráadásul itt egy szemléltető videó ami megmutatja mi a különbség a "hagyományos" és a "fejjel lefelé" fogyasztás között a gyakorlatban: https://www.youtube.com/watch?v=yvUfMEWL5bE
"Ha pedig egy jó szaftos hamburgert eszik az ember, a végére az alja olyan lesz mint az átázott rongy, teljesen szétmállik, ami miatt a hamburger idővel szétesik. "
Egyébként, ha megfelelő állagú a zsemle akkor nem fog szét mállani és meg szokták pirítani a bucik belső felét ami megakadályozza, hogy magába szívja a nedvességet.
Én akkor szoktam megfordítani, ha annyira vastag, hogy nem tudom átharapni és így néha meg kell fordítani, hogy ne csak az alsó fele fogyjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!