Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van itt még olyan ember...

Van itt még olyan ember rajtam kívül, aki FEJJEL LEFELÉ eszi a hamburgert? Ha igen, akkor miért?

Figyelt kérdés

Nekem annó apukám mutatta ezt a fogást még gyerekkoromban. Az ok prózai - a hamburger alja vékony, ergo könnyebben átázik a sok nedvességtől. Ha pedig egy jó szaftos hamburgert eszik az ember, a végére az alja olyan lesz mint az átázott rongy, teljesen szétmállik, ami miatt a hamburger idővel szétesik. Ugyanakkor ott van a hamburger teteje ami jóval vastagabb és ami már bőven felfogja a hamburgerból kifolyó nedveket anélkül, hogy szétesne - ugyanakkor amíg a buci alja általában tömörebb, addig a teteje inkább szivacsosabb állagú, ergo könnyebben szívja fel a nedveket.

Számomra annyira megszokottá vált a hamburgerevés fejjel lefelé, hogy meglepődtem azon, hogy ezt sokan "különcségnek" tartják. Ráadásul itt egy szemléltető videó ami megmutatja mi a különbség a "hagyományos" és a "fejjel lefelé" fogyasztás között a gyakorlatban: https://www.youtube.com/watch?v=yvUfMEWL5bE

2022. júl. 28. 13:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én csak megfordítom kb. a felénél, mert mindig nagyobbat harapok felül és teljesen szétcsúsznak a rétegek :D De amúgy én is hallottam már róla, sőt egyszer láttam egy videót a helyes fogásról, hogy hogy ne csússzon széjjel, asszem abban is a fejjel lefelé fogást ajánlották.
2022. júl. 28. 14:40
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy ahogy az első
2022. júl. 28. 15:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"Ha pedig egy jó szaftos hamburgert eszik az ember, a végére az alja olyan lesz mint az átázott rongy, teljesen szétmállik, ami miatt a hamburger idővel szétesik. "

Egyébként, ha megfelelő állagú a zsemle akkor nem fog szét mállani és meg szokták pirítani a bucik belső felét ami megakadályozza, hogy magába szívja a nedvességet.

Én akkor szoktam megfordítani, ha annyira vastag, hogy nem tudom átharapni és így néha meg kell fordítani, hogy ne csak az alsó fele fogyjon.

2022. júl. 28. 15:38
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
a hamburger alja attól függ milyen vékony hogy mennyire sikeresen vágják ketté. alapesetben mindkét félnek egyforma vastagnak kéne lennie
2022. júl. 28. 18:51
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Még sose próbáltam. De most kedvet kaptam hozzá.
2022. aug. 16. 19:55
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Én normalisan kezdem de mivel alulrol nagypbbat harapok belole, ezert egy ido utan fejre forditom hogy ne fogyjon el a zsemle
2022. aug. 18. 22:19
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Legtöbbször így eszem. Egyszer hallottam, hogy könnyebb harapni, így nem csúszik szét. Kipróbáltam, és úgy tűnik valóban van benne valami.
2022. aug. 19. 05:07
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Hol így, hol úgy eszem. Amikor megfordítom, azért szoktam, mert valahol azt olvastam/hallottam, hogy így kevésbé esik szét a hambi. Plusz könnyebb harapni belőle így.
2022. aug. 26. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!