A leírás alapján ez milyen gomba lehet?
Figyelt kérdés
Most ősszel szedtük őket, sárgás színűek, kalapjuk bársonyos tapintású, kicsit tölcsér alakúak és a szélük felhajlik. Az illatuk a levendulára emlékeztet, erős ízük van. Az egyik gombaszakértő akihez vittük Májusi pereszkének mondta őket, megfőztük, megettük (a gombát) és nem lett semmi bajunk tőle. De most egy másik azt mondta hogy Szappanszagú pereszke, amitől viszont hánynunk/fosnunk kéne. Néztem képet mindkettőről, igazából egyikre se hasonlít... Szerintetek mi lehet?2022. okt. 8. 17:13
1/5 anonim válasza:
Leírás alapján semmit nem lehet mondani.
Másrészt at a "szakértö", aki szerint OKTÓBERBEN MÀJUSI pereszkét szedtek, elég hiteltelen
2/5 anonim válasza:
Még leginkább rókagomba lehetne, de azt meg minden szakértönek illene ismerni.
A neten keress rá a sárga gomba címszavakra, esetleg ráismersz
3/5 anonim válasza:
Megkerestem mindkét fajtát amit fent említesz. Nos nekem egyiket sem jutna eszembe felszedni.
Van kb 8 gombafaj amit tökéletesen ismerek a többi nem lenyeges.
Ezeket könnyű összekeverni mérgező fajokkal talán meg a lila pereszkét megtudnám különböztetnin de fel nem szedném.
Eleve nem főznék meg olyat amit nem ismerek pláne nem egy olyan szakértő kijelentése alapján aki az őszi gombát majusinak nevezi.
5/5 anonim válasza:
Tehát megetted és nemtudtad miaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!