A sertés egy részét keresem de nem tudom hogy melyiket, leírás alapján segít valaki megtalálni?
Azt hiszem sertésháj amit keresek de nem tudom hogy az e.
Lucskos káposztába ettem ilyent jó zsíros fehér elkülönülő íze van a rostos hústól. Én pacal pörkölthöz szeretném rakni hogy sűrűbb laktatóbb zsírosabb jobb ízű legyen, biztos vagyok abban hogy nem a csülök, gyanítom a dagadót de talán a háj és nem tudom hogy a szalonnájának van e ilyen tulajdonsága, van olyan sonka ami zsíros vagy hasonló és az megegyezik azzal az ízzel amit keresek.
Van aki tudja esetleg mit keresek pontosan?
Mit kérjek a hentestől?
Nem tudhatom mit ettél pontosan, de a lucskos káposztába fejhús, csülök volt a legvalószínűbb, ezért a fejhúsra tippelek.
A disznóháj az köznyelven a szalonna, illetve van még a fodorháj, de abban nincs húsos rész (a disznó belén levő fodros háj). A tokaszalonna húsos, zsíros, bőrös, de azt általában elkülönítik a fejtől (de van, aki nem, kolbászba, hurkába kerül)
Van még a nyúlja, ami zsíros, húsos, szaftos, de abban porcogó is van.
A pacalpörkölthöz szerintem nem kell a kövér disznóhús, de ízlések kérdése :-)
Szerintem is fejhúsról van szó. Káposztába az a jó, vagy a csülök.
Pacalba a körmöt szoktuk rakni, ha vén disznó nagy, kövér, hájas körme, az hasonlít a fejhúshoz kinézetre, ízre is!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!