Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mennyit költötök kajára 1...

Mennyit költötök kajára 1 hónapban (egy főre számolva) ? Illetve általában mit és mennyit esztek 1 nap (nyilván abból esztek, amit vásároltatok, de na, konkrétabban:D) ?

Figyelt kérdés
Azért vagyok kíváncsi a fentiekre, mert most 2022 augusztusában mondta egy ismerősöm, hogy ő kb. havi 50 ezer Ft -ból kijön a kaját illetően..és nem nagyon értem, hogyan tudja megcsinálni, én ha nem eresztem el magam, nem veszek luxusnak számító dolgot (tudom nézőpont kérdése, kinek mi a luxus), de akkor sem tudok kb. 90-100 ezer Ft -nál kevesebbet költeni 1 hónapban kajára csak magamnak..olyan gyorsan röpködnek a tízezresek, hogy csak na..ez az ismerősöm meg még ilyen inflációban is havi 50 ezerből elvan (sportember amúgy, tehát fitt, izmos).

2022. szept. 30. 17:39
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
19%

Szóval darált hús 1200

Tészta 1000

Paradicsomszósz 600

Alappor számoljunk 500-al kell 2db

Sajt egyénileg

Gomba

Nos így mennyi?

Persze, ha csak húst, és tésztát eszel elég rá 2000 is.

2022. szept. 30. 20:09
 12/29 anonim ***** válasza:
84%

Minek alappor a bolognaiba? :D

Sosem tettem még bele, nem használunk ilyen felesleges vackokat, mint a porok és ételízesítők, szerinted anno hogy főztek az emberek, mikor ilyen nem létezett?

Gomba hogy kerül bele? Az a milánóiba kell.

Ja igen, oké, a 10 deka sajtot elfelejtettem, akkor legyen 3.350-, de akkor az két embernek már vagy 3 napi ebédje, akkora adag. És arról még nem is beszéltem, hogy lehet venni tésztát, paradicsomszószt olcsóban is, mindjárt nem tartunk ennyinél sem.

2022. szept. 30. 20:40
 13/29 anonim ***** válasza:
13%

Okés!

Ezt most engedjük el! Én úgy készítem, ahogyan ízlik! Te meg látom kihozod, ha kell 500ft-ból is! 😂😂😂

2022. szept. 30. 20:45
 14/29 anonim ***** válasza:
73%

Nem mondtam, hogy 500 forintból hozom ki, csak hogy ne kamuzzuk már azt, hogy egy sima spagetti 4 ezer forint, meg ne tegyünk már úgy, mintha ennyiből egy ebédnyi adag jönne ki.

Nehogy már te hepciáskodj, mert valaki máshogy főz :D

2022. szept. 30. 20:47
 15/29 anonim ***** válasza:
12%
Miért nem lehet 4000? Ott van feketén-fehéren. Mivel én teszek bele port is, így már 4000. Nem? Különben meg én úgy készítem, ahogyan készítem! Te jöttél itt azzal régen nem volt por hozzá. Akkor nem volt. Most van. Ennyi!
2022. szept. 30. 20:55
 16/29 anonim ***** válasza:
81%

De ember, te itt alap spagettiről írtál, az alap spagettinek meg nem része sem a por, sem a gomba. Most ilyen alapon szarvasgombát meg kagylót is tehetek bele, akkor kerül majd 10 ezerbe is, de már nem alap spagetti.

Hülyeség az, amivel érvelni kezdtél, hogy egy alap spagetti 4 ezerből van meg minimum(!). Neked lehet, de másnak nem.

2022. szept. 30. 20:57
 17/29 anonim ***** válasza:
17%
Nekem az az alap!
2022. szept. 30. 20:59
 18/29 anonim ***** válasza:
62%

Jó, de nem az számít, neked mi az alap, ha általánosságban beszélsz :D

Durva, gondolom téged sem az eszedért szeretnek :D

2022. szept. 30. 21:04
 19/29 A kérdező kommentje:
Köszi szépen mindenkinek! ;) Asszem akkor ebben még fejlődnöm kell, hogy hogyan tudok spórolni..én komolyan nem gondoltam volna, hogy többen mások is kijönnek azért 100 ezer alatt úgy, hogy több főre..csak a szűk családi kört ismerem és mi többet költünk, azt hittem a többségnél szintén ez a jellemző és semmi pejoratív dolgot nem akarok ebbe vetíteni, csak szimplán meglep, mert nekem nehézséget okozna hirtelen pl. 60 ezerből megélni kajaügyileg :( másnak meg ez természetes - ügyesek vagytok! Úgyhogy fejlődni fogok ebben..
2022. okt. 1. 01:53
 20/29 Béla211 ***** válasza:
100%
Én sose tudtam megmondani mennyit költünk enni valóra. Soha nem vezetem. Megnálunk nagyon változó is. Mert pl van, hogy ha valami akciós és eltartható vagy lefagyasztható sokat veszünk belőle. Meg nyáron mivel van kert. Tényleg alig vásárolunk. Olyankor előfordul, hogy 1hónapban egyszer megyünk boltba. Gondoltam már rá, hogy vezetnem kénne mennyit költünk ételre. De nálunk havi lebontásban biztos nagy eltérések lenének.
2022. okt. 1. 05:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!