Hogyan tudjam rávenni, hogy igyak legalább 2 litert 1 nap alatt?
Sosem tudtam elérni, hogy igyak napi 2 liter ásványvizet, mindig csak fél liter vagy 1 liter. Tudom, hogy kevés, sokan is szidnak ezért.
21/L
2 liter folyadékot nem muszály ásványvizet inni
Gondolom reggelihez iszol valamit
Ebédre , vacsorára szintén ha pl leves van az nagyon jó folyadék forrás.
Lefekvés előtt ha iszol 2,5 decit is az nagyon jó hatással van.
Jön a nyar esetleg izesitheted kis citrommal hogy jobban lemenjen.
A vízfogyasztás mennyisége függ a fizikai aktivitásodtól.
Nyilván egy erős fizikai tevékenység esettén még a 2L vízfolyadék is átléphető, főleg hőségben.
Nyugalmi állapotban (otthoni pihenés esetén) a 2L folyadékot ne vedd előírásszerűen.
Lehet kevesebb is.
Neked kell érezni.
Napi 0,75-1L mégis ajánlott.
Passzív fizikai tevékenység esetén.
Lefekvés előtt 2 órával nem javasolt a folyadék fogyasztás, ha nem szeretnél hajnalban arra ébredni, hogy az agy (alfa) jelzést adjon, hogy kelj fel, mert vizelned kell.
Ezzel megszakítottad a folyamatos pihenésed.
(Elnézést a bővítettségért.)
._
Nem sokan veszik észre, pl. hogy amikor a már telítettségi inger szint állapot közelében van a húgyhólyag, egyesek sokkal ingerültebbek -, és nem tudják mitől. :)
Pedig ez ilyen egyszerű ok is lehet, menjen el vizelni. :)
Kihat az ingerületekre, a központi idegrendszerre.
:)
... és nincs vége, ... de az már más témakör. :)
a .-
tól már bővített folyományok. Plusz.
A tiszta vizet én sem tudom meginni. Tea,limonádé,lónyálak amiket szeretaz azokat szivesen fogod inni.
Én napi 3-at iszok kb 2 éve előtte én is csak akkor ittam ha szomjas voltam de megerőszakoltam magam.
Én úgy csinálom hogy mikor eszembe jut húzóra megiszok kb 3 decit valahogy erőszakold meg magad. Vonalazd be az üveget vagy nem tudom😅
Nekem úgyvan hogy délelőtt 1,5 liter meg délután1,5 liter este 7 ig utána már nem iszok mert gyűlölök felkelni éjszaka pisilni.
Kedves 4-es
A tiszta víz is részben kb.75-85%-ban ásványvíz, pl. a csapvíz is.
Csak ezt nem REKLÁMOZZÁK. Kinek lenne érdeke? !
Bármily meglepő, az.
Csak nem ízesített.
Ízesítheted.
A tenger víz pl, ízesített :D
Ha kivonod belőle a sót, ... akkor, minden rendben.
Az Űrhajósok (asztronauták) hónapokig fent az Űrben szerinted mit isznak?
Ásványvizet? Teát?
(házi feladat ;) :D :D
Ez egy troll kérdés volt szerintem.
Minden értelmes választ leszázalékolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!