Más ia leállt sok zöldség megvásárlásáról mert?
Amennyire felmentek az árak annyival nem ad több ízt az ételbe.
Újhagymát mindog vettem, most egyáltlaan. Gomba is népszerü volt nálunk de most már nem veszek. Karalábét se. Stb
EGyáltalán nem.
Pont a zöldségek nem drágultak olyan erősen, mint más...
De mit teszel az ételbe, ha ezeket kivonod???
Nyilván attól is függ, hogy pontosan milyen étel. De pl. egy húsleves is pont attól gazdag ízű, hogy többféle zsg. van benne.
#4: pontosan! Én is így csinálom. Előtte se voltam nagy kidobálós, de az utóbbi időben még jobban odafigyelek arra, hogy ne legyen hulladék.
Nagyon szeretjük pl. a szárzellert. De azért abból nem eszünk nagy mennyiségeket. Ha már úgy látom, hogy nem annyira friss, akkor azt a pár szálat répával, hagymával, fokhagymával a késes aprítóban összedarálom, és kis dobozokba adagolva megy a fagyasztóba. Ez egy "sofritto", azaz levesalap. Nagyon jó elővenni, mikor gyorsan akarok összedobni egy esti levest.
Hát pl mi szoktunk gombás-tésztát csinálni. Na, annyival nem ad több ízbilágot bele amennyit elkérnek érte. Es nem a rendes standard fehér gombát rakom bele.
Szóval nem tudom. De én sokszor a fokhagymát is kihagyom, mert egyszerüen nem érzem benne. 2 gerezd de semmi íz. Akkor minek megvenni? .....
Két gerezd fokhagymát nem érzel...?? Hűha! NEm voltál covidos? :-D
VAn fokhagymanyomód? Ha úgy szétpréselve teszed bele, garantáltan fogod érezni.
A gombás tésztát nem értem.... Gomba nélkül akarsz gombás tésztát csinálni? :-DDD
"Hát pl mi szoktunk gombás-tésztát csinálni. Na, annyival nem ad több ízbilágot bele amennyit elkérnek érte. Es nem a rendes standard fehér gombát rakom bele."
És akkor gombás tésztát esztek gomba nélkül?
"Szóval nem tudom. De én sokszor a fokhagymát is kihagyom, mert egyszerüen nem érzem benne. 2 gerezd de semmi íz. Akkor minek megvenni?"
Lehet inkább az ízérzékeléseddel van probléma, nem gondolod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!