Létezik-e olyan zöldség ami fán terem, és ha van mi a neve?
Mit értünk zöldség alatt?
Ha olyan termést ami sós ételekben használható akkor pl. olívabogyó, jackfruit
#gyerekkorrombolás
Biológiai értelemben nincs olyan, hogy gyümölcs vagy zöldség.
Szóval lehet valami zöldség, csak mert fán nő, és lehet valami gyümölcs, csak mert a földben nő. Gyakorlatilag "népi hiedelem dönti el", mi zöldség és mi gyümölcs.
Aki lepontozza a #3-ast, az mutassa már meg hogy milyen botanikai fogalom az hogy zöldség.
Spoiler: semmilyen, ez köznyelvi tulajdonság, leginkább a konyhai felhasználás alapján dől el.
Én agrárt végeztem, amikor alsós volt a gyerek és környezet dogához meg kellett tanulni, hogy mi zöldség, mi gyümölcs, akkor azért ugyan mosolyogva, de elmondtam a tanárnőnek, hogy ez a két kategória úgy butaság, ahogy van - ő pedig elmondta, tudja, de ez van a tantervben.
Szóval azt nevezel zöldségnek/gyümölcsnek, amit akarsz. Pl. a sárgarépából is lehet pálinkát csinálni, akkor az is gyümölcs, nem?
Ha annak használod, akkor igen. Tökféle az is, szóval a rokonsága abszolút zöldség. Meg szokták savanyítani is, amit általában zöldségekkel csinálnak.
Valóban érdekes a téma.
A dinnye a tökfélék közé tartozik, mint az uborka, és a különböző tökök, mégis a dinnyét gyümölcsnek tekintjük, a többi rokona zöldség.
A paradicsom is zöldség, pedig lehetne gyümölcs is.
A citrom gyümölcs, amit szinte senki nem tekint gyümölcsnek, hisz savanyú.
A gyümölcsről tudat alatti elvárás, hogy az édes legyen, a citrom egyszerűen csak citrom, ételízesítő, fűszer - akkor az már zöldség?
Nekem speciel a citrom 1000% gyümölcs. Ahogy a szeder, áfonya, ribizli, stb savanykás gyümölcsök is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!