Lányok, ti megennétek a nyulat?
Ettem már nyulat régebben, nem emlékszem az ízére, szerintem annyira nem volt rossz.
Hasonlóan vagyok, mint egy előző válaszoló: olyan állatot, ami ott van az udvarban, bevezeted, nevet adsz neki, nem szívesen ennék. Egyszer voltam vendégségben, eszem a kaját (nem volt túl finom, de udvariasságból kanalaztam magamba, jó sok kenyérrel, hogy tompitsak az ízen), tök nyugodt voltam, hogy "na, meg tudom csinálni" erre így "és ez amúgy Julcsi volt a házityúkunk, ma hajnalban vágtam", hát jól félrenyeltem a falatot, rohantam a fürdőbe kiköpni és nem tudtam tovább enni.
Valahogy a realitása annak, hogy 1 napja még neve volt neki és szeretve volt, 8 órája még nyugodtan kotkodácsolt és 3 órája még tollas volt a húsa elriaszt. A boltban idegen csirkét veszel, amiről fogalmad sincs mennyi ideje van a fólia alatt. Csak így tudom megenni. Ha elkezdenék címkézni a húsokat azzal, hogy milyen élete és személyisége volt az állatnak életében, akkor nem ennék többé húst.
Szeretjük a nyulat, és nemcsak vadásszák, hanem tenyésztik is hús céljából. Különben érdemes hozzászokni az ízéhez, mert a mai terményválságban remek alternatíva, aki húst akar, szerintem el fog terjedni a tartása.
Az aszalt feketecseresznyés, sherryben pácolt nyúlpecsenye nálunk rendszeres, karácsonyi fogás.
Nem szívesen, de csak mert finnyás vagyok, kb csak a szárnyasokat szeretem rendes húsból.
Egy malac vagy egy kacsa pl szerintem aranyosabb, mint egy nagy hízónyúl. De mégis megeszem mindlettőt, igaz, a disznót csak feldolgozott formában, mert amúgy nem szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!