Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Töltött paprika töltelékének...

Töltött paprika töltelékének hogy tudhatom meg az ízét?

Figyelt kérdés
Muszáj megkóstolni a nyers húst? Van valakinek pontos receptje, ami tuti? Só-bors-fokhagyma-pp. arányok. Elég taszító nekem, hogy a nyers húst kóstoljam.
2022. aug. 15. 07:15
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
40%
De, megy! Éppen ezért nem kellene olyat írni hogy NÁLAD mi a bevett módszer. Mert az csak TE vagy.
2022. aug. 15. 09:05
 12/25 A kérdező kommentje:
Nyugalom-nyugalom. Csillapodjanak a kedélyek kérem.
2022. aug. 15. 09:05
 13/25 anonim ***** válasza:
91%

Nálam:

fél kiló darált sertéshús hús

15 deka rizs (előfőzheted, én nem szoktam)

1,5 teáskanál só

1,5 teáskanál őrölt fekete bors

1,5 teáskanál őrölt porpaprika

1 egész tojás (van aki nem tesz bele, én igen)

1 közepes fej apróra vágott vöröshagyma (előtte megdinsztelem, de van aki nem)

3 nagyobb gerezd fokhagyma

Összekevered és amikor teljesen homogén beledugod az ujjad, lenyalod, hogy elég sós, elég fűszeres e, de nekem rendszerint már nem kell tenni hozzá semmit. (Húst nem kell kóstolni)

A többit gondolom tudod.

Ebből nekem nagyjából 10-12 normál méretű paprika van.

2022. aug. 15. 09:47
 14/25 anonim ***** válasza:
75%

A nyers sertéshúst ne is kóstolj, mert veszélyes is.

Nyers marha az még oké, de disznó vagy szárnyas húsát, hús levét csak főzve/sütve szabad enni.

Mint fennt írták, a trükk az, hogy a rizst kell túlízesíteni, aztán kiegyensúlyozódik amikor belekevered.

Nálam nincsenek rendes mértékegységek, de egy bögre főtt rizsbe keverek 3 csipet sót és 1 csipet borsot, egy csapott leveses evő kanál pirospaprikát, hogy ne legyen hóka, és egy pici majorannát, mert mi azt is szeretjük.

Erre egy rá a nyers hús és egy nyers tojás.

Mifelénk cukor van a paradicsom szószban, szóval így harmonikus.

2022. aug. 15. 10:00
 15/25 anonim ***** válasza:
78%
ne nyalogassátok mert azzal is ugyanúgy el lehet kapni a fonálféreg fertőzést mintha megenné a húst
2022. aug. 15. 10:01
 16/25 anonim ***** válasza:
67%

*fele fele arányban a rizs és a hús.

A rizst ressre főzöm, így a hús leve belefő.

2022. aug. 15. 10:02
 17/25 anonim ***** válasza:
87%

5-ös!

A fokhagymagranulátumot miért és min tekergeted?

2022. aug. 15. 10:06
 18/25 anonim ***** válasza:
59%

Kérdező!

Ha csak nem házivágásból származik a sertéshúsod, a bolti után simán megnyalhatod az ujjad!

Magyarországon az utóbbi 20 évben egyáltalán nem fordult elő trichinellózis (fonalféreg fertőzés), vagy évente csak néhány (tíznél kevesebb) emberi megbetegedést jelentettek. Ezeket az eseteket házi vágásból származó hús, valamint vaddisznóhús fogyasztása okozta.

A legális kereskedelembe nem kerülhet trichinellás hús, mert a vágóhidakon a hatósági állatorvosok a vágás után valamennyi sertés testfélből mintát vesznek, s azt Trichinella jelenlétére vizsgálják. Csak negatív eredményű hús kerülhet ezekről a vágóhidakról forgalomba.

Ugyanez vonatkozik a botulizmusra, vagy ritkábban használatos magyar elnevezése: kolbászmérgezésre is.

2022. aug. 15. 10:20
 19/25 anonim ***** válasza:
77%
18. Szerintem a megfelelő higiénés szabályok betartása mellett, a házi vágásnál sem lehet probléma.
2022. aug. 15. 10:28
 20/25 A kérdező kommentje:
Nem a fertőzés miatt nem kóstolom meg, hanem mert nyers formában a disznóhúst taszítónak találom.
2022. aug. 15. 10:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!