Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Lejárt szavatosságú termékeket...

Lejárt szavatosságú termékeket tényleg árulhat akciósan a Coop bolt?

Figyelt kérdés

Tegnap bementem, és le voltak akciózva a Milka csokik,vagy 30 db egy kosárban.Meg is örültem. Aztán láttam hogy a szavatossága májusban lejárt.

Szóltam az eladónak, hogy amúgy ezek 2 hónapja le vannak járva. Azt mondta, hogy akciósan így is árulhatják.

Ez igaz?

Egyébként többször láttam már azt, hogy 3-4-5..stb napja lejárt tejtermékek voltak a hűtőben akciósan.

2022. júl. 21. 11:43
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
95%
Arra gondoltam, koszi. :D
2022. júl. 21. 13:25
 12/27 anonim ***** válasza:
91%

Én a Tescoba vettem akciósan lejártat. Pont én is azon gondolkodtam hogy amúgy szabad lejártat árulniuk? Mindegy megvettem így is. :D

Mondjuk engem nem zavar, pl az aznap lejárós túró rudit én még simán eltartom a hűtőben 2 hétig! :D

2022. júl. 21. 13:33
 13/27 anonim válasza:
95%
Sokszor találkoztam vele sajnos hogy nem akciósan is árulják a lejárt terméket. Szintén ilyen nevezetű boltban.
2022. júl. 21. 14:08
 14/27 anonim ***** válasza:
96%

Egyértelműen NEM árulhatja. A lejárat napján még igen, utána már nem.

Hülyeséget beszélt a coopos, de ezen nem kell csodálkozni, általában a coopban azok vannak, akik ilyen "összefújta a szemetet a szél" jellegű emberek. Felnyomhatod őket, de igazából nincs sok értelme. Amúgy meg a coop a legdrágább bolt, hacsak nem tartanak kimondottan fegyvert a fejedhez, nem kell oda járni. A májusban lejárt Milka csokinak amúgy a világon semmi baja, max. kifehéredett egy kicsit.

2022. júl. 21. 14:22
 15/27 anonim ***** válasza:
97%
Nem árulhat lejárt szavatosságú terméket, még akciósan sem. A Coop amúgy is teljesen hülyének nézi a vásárlókat.
2022. júl. 21. 15:18
 16/27 anonim ***** válasza:
95%
Nem árulhat(na) semelyik üzlet se,de úgylátszik megteszik.Én olyat láttam féláron (nem tudom melyik boltban) ami 3-4 nap múlva lejár.Szóval olyat árulhat ami nincs még lejárva,olyat viszont nem ami már levan.
2022. júl. 21. 15:52
 17/27 anonim ***** válasza:
77%
A lejárat közeli termékeket is alaposan meg kell nézni, mert sokszor már attól is úgy lehet fosni, mint a huzat. Tejterméket nem szabad venni, max. olyan sajtot, aminek még jót is tesz, hogy érettebb. Egy csokinak a lejárat után még évekkel sincs szignifikáns baja, ahogy írták, kifehéredik, vagy ízetlenebb lesz, de fosni nem fogsz tőle. A dobozos tejet még hónapokkal a lejárat után is simán lehet inni, semmi baja, de ilyen túró rudi, joghurt, kefir, pláne ilyen majonézes saláták...na azt ne.
2022. júl. 21. 16:12
 18/27 anonim ***** válasza:
0%
Mit nem értetek azon, hogy árulhatja ha a gyártó meghosszabbította?
2022. júl. 21. 16:14
 19/27 anonim ***** válasza:
91%
én is a coopban tapasztaltam ilyet, konkrétan 2 hónapja lejárt dolog volt, igaz egy italpor aminek nem ártott, de emlékeztem rá hogy ez így törvényileg elvileg nem helyes. olyan is volt hogy egy karton ilyen bögrés porleves volt kitéve pár napos lejártsággal piti pénzért valami 49 forint talán, szerintem tudják hogy az ilyen másnapra felszívódik és a nullánál több pénzt akkor is ki lehet hozni belőle. és nem is annyira kicsi helyen történt, igaz hogy vidék, de 13 ezres kisváros, fura hogy nem félnek büntetésektől és simán megcsinálnak ilyeneket
2022. júl. 21. 19:51
 20/27 anonim ***** válasza:
84%
Van fogyaszthatósági idő, vagy minőség megőrzési idő. A minőség megőrzési a lejárat után is fogyasztható. Kereskedelmi forgalomba nem hozható, de szerintem ez hülyeség, nem mindegy, hogy otthon jár le, vagy a boltban? Ez hatalmas pazarlás, nyugodtan meg lehetne engedni, hogy eladják.
2022. júl. 21. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!