Szerintetek mennyire durva, hogy paprikáskrumplit 6.500-7.000 Ft -ból sikerült csinálnom?
Mármint a cél itt egy jó pörköltes kaja elkészítése volt :D
Meg lehetne oldani 4 kg krumpliból és 0,5 kg kolbászból is. Úgy is paprikás krumpli csak így finomabb.
Igen, így is meglehet csinálni. De ez már nem a KLASSZIKUS paprikáskrumpli.
(Lehet belém kötni)
Hát igazából ki hogy készíti.
Mellesleg vannak nagyobb étkűek is és úgy kalkuláltam, hogy 6 ember tudjon jól lakni belőle 2x szer.
Igen, tarhonya. Külön lett főzve. Ki azzal, ki kenyérrel.
Keményítő azért kell, hogy pörköltesebb állaga legyen és ne leves.
Zselatin pedig azért, mert nincs benne csont és ezzel el lehet érni azt a ragadós képződményt a tetején ami pl egy jó csülök pörköltnek van.
Na mindegy, én felturbóztam ahhoz képest mint ami a videó.
6 embernek nagyon ízlett, szóval annyira el nem ronthattam.
Annyira nem durva. A minőségi alapanyagok nagyon drágák. Egy egyszerű normális minőségű felvágott is 3.000 Ft/kg áron kezdődik. Én nem vagyok meglepődve már semmin. Majdnem 1.000 Ft/kg a paradicsom is.. Egy egyszerű kaja szerintem manapság már 2000-3000 Ft egy családnak minimum.
Túró is 600 Ft...? Tészta hozzá.. 400-500 Ft Tejföl is 300 Ft kb.. Ha meg olyan extrákat is akarunk, mint a pirított bacon akkor már majdnem 2.000 Ft a túrós tészta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!