Régebben is vittek magukkal az emberek szinte mindenhova, vagy ez csak az utóbbi években lett szokás?
"ma már az emberek többsége nem is iszik csapvizet"
Hát én ezzel azért vitatkoznék, a saját tapasztalat alapján. Most vagyok 24. Már a gimiben is mindenki ugyanazt az üveget hozta-vitte, és a wc-ben töltötte fel vízzel. A tanárok is buzdítottak arra, hogy igyunk sok vizet, ők is itták. Az egyetemen a hallgatók 95%a kulalccsal mászkál, mindenki úgy issza a vizet mintha az élete múlna rajta. Nevetséges lenne megvenni 200Ft-ért a büfében a fél liter vizet, amikor néha egy két órás előadáson egy literrel is megiszik az ember. A jelenlegi munkahelyemen is tömegek mászkálnak a vízcsaphoz a fém, üveg vagy műanyag palackjaikkal.
Nyilván vannak nagy ásványvizező közösségek, de nem lehet azt állítani, hogy az az elsődleges vagy kizárólagos. Nekem is van olyan rokonom, aki évekig csak ásványvizet ivott. Mondjuk azóta ő is vett szódagépet és otthon szénsavasítja a csapvizet.
A többség bem azt jelenti, hogy senki nem iszik csapvizet.
Én is ismerek olyanokat, akik vezetékes vizet isznak, de úgy érzékeltem, ők vannak kevesebben.
Az is lehet, hogy tévedek, de a kérdés szempontjából ez a részlet mellékes.
Lényegtelen, hogy otthon milyen vizet isznak az emberek, ha otthonról kimozdulnak kénytelenek lesznek valamilyen palackból, üvegből, kulacsból kortyolni, ha inni szeretnének, mert más mód arra nincs.
A kérdés szempontjából továbbra is az a lényeg, hogy régen is ittak az emberek, csak akkor még voltak kutak, csapok a településeken, amelyeket már leszereltek, akkor sem tehát marad az otthonról hozott, vagy vásárolt folyadék ivása.
Érdekes, most hogy belegondoltam, nem rémlik, hogy általános iskolába bármikor vittem volna vizet. (26 éves vagyok)
Gyerekkoromban emlékszem, hogy én is kaptam megjegyzést nagypapámtól, hogy minek iszom leves előtt/után vizet?
És mostanában is volt, hogy mentem nagyszüleimhez, nagypapám látta, hogy van a táskámban egy palack víz, és megkérdezte, hogy minek az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!