Az érettebb vagy a még nem annyira erett mangót vegyem?
Most nem sznobériából, de az itthon kapható "tökéletes" igen messze van az igazitól, amit fillérekért dobnak utánad bárhol a trópusi országokban. Igen, itthoni viszonylatban tényleg azt kell választani, de ha valami csodára számít a kérdező első kóstolásra, szerintem csalódni fog.
Eddig egy helyen tudtam az igazihoz közelítő minőséget kapni Budapesten, a pakisztáni élelmiszerboltokban az ő mangószezonjuk (áprilistől szeptemberig) idején. Repülővel hozzák és dobozonként lehet venni, tavaly 3000Ft volt 5db. Kisebbek, mint a boltiak gyilkolósak, de egy falatban több cukor van, mint egy egész lidlösben. A Népszínház utcán több üzletben is volt, a Kashmir Bazárban és a többi nonameben is.
Szagolni kell, mint a sárgadinnyét.
Ha édes, akkor tökéletes, de ha erjedt, akkor már nem jó.
Általában sárga-vörös amikor jó, de találtam már olyat ami a zöldből a rohadtba ment át azonnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!