Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Az érettebb vagy a még nem...

Noncsi2020 kérdése:

Az érettebb vagy a még nem annyira erett mangót vegyem?

Figyelt kérdés
Soha nem ettem még így most akcióban van a boltban gondolom meg kóstolom. De van itt érett meg annyira meg nem érwtt sőt olyan kemény amivel ölni is lehet. Melyiket érdemes első próbálkozásra?

2022. febr. 16. 17:20
 1/5 anonim válasza:
100%
Ha most akarod megvenni, az erettet vegyed, ha 2 hét múlva, akkor azt amivel ölni lehet
2022. febr. 16. 17:24
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Érettet, az esetek 60-70%ban előbb rohad meg vagy fonnyad meg, minthogy beérjen
2022. febr. 16. 17:52
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Amivel ölni lehet az hamarabb rohad mint érik. Olyat vegyél ami nagyrészt kemény, egyket helyen puhább. 4 nap múlva tökeletes lesz
2022. febr. 16. 18:03
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Most nem sznobériából, de az itthon kapható "tökéletes" igen messze van az igazitól, amit fillérekért dobnak utánad bárhol a trópusi országokban. Igen, itthoni viszonylatban tényleg azt kell választani, de ha valami csodára számít a kérdező első kóstolásra, szerintem csalódni fog.

Eddig egy helyen tudtam az igazihoz közelítő minőséget kapni Budapesten, a pakisztáni élelmiszerboltokban az ő mangószezonjuk (áprilistől szeptemberig) idején. Repülővel hozzák és dobozonként lehet venni, tavaly 3000Ft volt 5db. Kisebbek, mint a boltiak gyilkolósak, de egy falatban több cukor van, mint egy egész lidlösben. A Népszínház utcán több üzletben is volt, a Kashmir Bazárban és a többi nonameben is.

2022. febr. 16. 18:30
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szagolni kell, mint a sárgadinnyét.

Ha édes, akkor tökéletes, de ha erjedt, akkor már nem jó.

Általában sárga-vörös amikor jó, de találtam már olyat ami a zöldből a rohadtba ment át azonnal.

2022. febr. 16. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!