A banán ha érettebb, akkor jobban is hízlal?
Figyelt kérdés
Mikor megbarnul,akkor hízlalóbb is? Csak mert sokkal édesebb.2010. ápr. 10. 18:56
1/8 anonim válasza:
Persze, mivel magasabb a cukortartalma.
3/8 anonim válasza:
Nem, ez tévedés, ugyanis a félérett banánban keményitö van, ami az (utó)érés során átalakul cukorrá, de a kalóriatartalma ettöl nem változik.
A keményitö és a cukor csak annyiban különbözik egymástól, hogy a molekulahossza más.
4/8 anonim válasza:
En ugy tudom, hogy jobban hizlal, ahogy a tulsagosan megfozott borso es bab is jobban hizlal.
5/8 A kérdező kommentje:
jobban hízlal a túlságosan megfőzött bab és borsó?:O :D ez hogy lehet??
2010. ápr. 13. 20:36
6/8 anonim válasza:
A kemenyitonek semmi koze a banan cukortartalmahoz. Az eretlen bananban tobb kemenyito van mint az erttben. Itt egy cikk:
7/8 anonim válasza:
Az éretlen banánban több a keményitö és kevesebb a cukor, az érés során a keményitö félig lebomlik cukorrá, igy az érettben a keményitö lesz kevesebb és a cukor több, de összességében ugyanannyi.
8/8 anonim válasza:
"jobban hízlal a túlságosan megfőzött bab és borsó?:O :D ez hogy lehet??"
Sehogy, illetve legfeljebb azért, mert abból többet megeszel. Fözéstöl semminek nem nö meg a kalóriatartalma (illetve csak akkor, ha más anyagokat adsz hozzá)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!