Az igaz, hogy minel erettebb egy gyumölcs, annal több a kaloria es a szenhidrattartalma?
Nekem is az jutott eszembe, amit a második ír. No nem általánosan, de a banánnál efféle lehet a helyzet, az éretlen banán sem durván kalóriaszegényebb, csak a keményítő több benne.
A többi gyümölcsnél nem tudom, mi van, de hogy a kalória- és cukortartalom erősen szór még érett hasonló fajtáknál is, az bizonyos. Nehéz velük számolni, alaposan lehet tévedni velük. Még jó, hogy nem fontos pontosan tudnunk a kalóriabevitelünket, s a kalóriaégetésünk még sokkal ismeretlenebb tényező...
Ha valaki tud táblázatot az érő gyümölcsök efféle változásairól, az érdekel :D
A szénhidráttartalma nem hinném, hogy változik, az a növekedéstől nő, nem az éréstől.
Az éréstől a keményítő változik cukorrá, mindkettő szánhidrát, csak a keményítő alig emészthető, ami emészthető melőle, az lassú felszívódású, nem emeli a vércukor szintet, a maradék meg emésztetlenül távozik a szervezetből.
Ha viszont beérik és gyümölcscukor lesz belőle, akkor nagyon is könnyen felszívódik, maga kalória tartalommal rendelkezik, magas a glikémiás indexe, (emeli a vércukor szintet) és maradéktalanul, gyorsan felszívódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!