Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Aranyoskáim, leírnátok egy...

Aranyoskáim, leírnátok egy napi tipikus étrendeteket, és hogy mennyibe került?

Figyelt kérdés

Szóval kíváncsi lennék rá, hogy mit szoktatok enni egy tipikus napon (a legjobb az lenne, ha 2 főre írnátok, mert azzal tudnám legjobban összehasonlítani, de természetesen az se baj, ha több/kevesebb), és hogy ezek mennyibe kerülnek, magyarán mennyit költötök kb. egy nap kajára.

Köszönöm mindenkinek, drágáim, aki rám szánja az idejét!

Puszillak benneteket, édeseim! <3 :3

2022. febr. 3. 09:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi nem megy?

Ha a tervezés akkor igazából vasárnap kell 1 órát listaírásra és 1.5et bevásárlásra szánni.

Átlapozod a bolt akciós újsagját ahova menni fogsz. Azokkal az összetevőkkel keresel 4 fős recepteket (2 főre 2 napra). Mi pl vasárnap nagyobb adagot főzünk, azt esszük hétfőn és kedden. Aztán kedd este megint főzés szerda csütörtökre. Pénteken a párom otthon van és ő főz.

Reggelire meg amikor akciós, veszünk sonkát, humuszt, joghurtot, cottage cheeset. Meg szombatonként megy a kenyérsütés, fagyasztjuk és elővesszük amikor kell

2022. febr. 3. 13:16
 12/14 A kérdező kommentje:

Bonyolult, nem aarom részletezni, mert regényt írhatnék...

Kellenek nekem ezek a valós példák.

2022. febr. 3. 13:24
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

7-9-es vagyok

Nem forszírozom tőled a részleteket, mert azt te tudod és ha nem akarsz róla beszélni, hát ne tedd!

De ha szeretnél rátérni egy kiegyensúlyozott otthoni háztartásvezetésre (akár spórolásból, akár más okból) akkor célszerű lenne egy "alapcsomagot" betáraznod, ami áll az alapfűszerekből amiket szeretsz és használnál, tojás, ecet, olaj/zsír, liszt, gríz, zsemlemorzsa, rizs, cukor, só, paradicsomkonzervek, száraztészták, krumpli, hagyma, füstölt cuccok, bab, lencse, felesborsó, néhány üveg lekvár, savanyúság vagy annak való (káposzta, cékla) esetleg néhány doboz tartós tej. Biztos kihagytam valamiket, de gondolom a lényeg átjön!

Ezeket nem is kell hűteni és csak azokat kell menet közben pótolni, amit elhasználtál.

Normál hűtő fagyasztójában is elfér annyi hús, ami 2 embernek 10 napra bőven elég, így érdemes abból is venni, ha jó áron szépet kapsz.

Mi szeretjük a gombát (600Ft/kg) rántva, pörköltnek, töltve.

Olcsó, laktat és egészséges.

A csirkemáj dettó.

Én 0,5 kg darált húsból és 1,5 kg savanyú káposztából, 15-20 dkg rizsből csinálok egy 12-14 fasírtnál nagyobb töltelékű töltött káposztát, amit ketten 2 napig eszünk és még 1-1 adag le is lesz fagyasztva belőle, tehát 3 nap megoldva és az egész nem került 3 ezerbe.

A krumpli, karfiol főzővizét felhasználom másnap valami tartalmas levesnek, mellé egy palacsinta és kész az ebéd.

A füstölt leveket elteszem, legközelebb bab/lencse főzelékeket feldobja.

Annyi minden van, amiből és amivel lehet spórolni és mégis kielégítően, változatosan lehet étkezni, miközben nagyjából félóra az előkészítés, a többi a tűzhely dolga. Ennél többet vársz egy pizzára korgó gyomorral, ami még drága is.

(Mellesleg én a pizzát is otthon csinálom, 40 dkg lisztből, a legkevesebb cécóval, a hűtőben fellelhető felvágott maradékokból)

2022. febr. 3. 14:11
 14/14 anonim ***** válasza:

A mai napom eddig

Reggeli: tejeskávè mandulatejjel, édesítővel, saját teljes kiörlésű zsemlèmmel, zöldséggel és magas hustartalmu felvágottal,sajttal

Tízórai: 2db gullón fibre keksz, és 1 darab cukormentes túró rudi Ebédem: rendeltem bulgursalátát fűszeres sült bordával de előtte egy tányérnyi a saját tojás levesemből.

Uzsi: fél adag babacsinta (zabliszttel,mandulatejjel hogy én is ehessem)

A vacsim ugyanaz lesz, mint a reggelim kávé nélkül

Ez olyan 2500 Ft lehet.

2022. febr. 3. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!