Mik azok a tipikus balesetek, nagyvonalú szabályok, amiket otthon csinálunk, de egy éttermet becsuknanak?
Nincs külön hús- és zöldséghűtő.
Az elkészült ételt ha beteszed a hűtőbe, nem címkézed fel dátummal, megnevezéssel.
Az elmúlt napok menüiből nem raksz el egy kis adagot, arra az esetre, ha jönne egy ellenőrzés.
A dolgozóidnak nincs egészségügyi kiskönyve, vagy a vizsgálatokon nem vesznek részt rendszeresen.
Az alapanyagaidról nem tudod megmondani (és bizonyítani), hogy honnan származnak.
Fakanalat használsz.
A mosogatásnál a koszos cuccok keresztezik a tiszta cuccok útvonalát. Sőt, elméletileg aki a koszos cuccokat berakja a mosogatógépbe, az nem is vehetné ki a tisztákat.
Van még több is, de meguntam írni.
Az ablakokon nincs szúnyogháló.
A dolgozók utcai ruhában mennek be a konyhába.
Nincs dokumentálva az oktatás. (Pl. nem elég, hogy a főnök elmondja "Jani, mindig moss kezet!", Janinak alá is kell írnia, hogy a főnök elmondta neki 2017. július 37-én, hogy pisilés után kezet kell mosni.)
Nincs elsősegélykészlet a konyhában.
Személyes kedvencem: A szakácsok nem rágózhatnak.
A Wc-ben nincs dokumentálva, hogy mikor volt utoljára tisztítva.
Nincs vásárlók könyve.
Igazából egyik éttermet sem fogják bezárni, ha egy szabályt megszeg, ilyenkor általában kap egy figyelmeztetést, aztán az ellenőrök jönnek később is, hogy ki lett-e javítva a dolog.
Lejárt alapanyag miatt is nagy baj van az étteremben de , pl otthon ha egy pár napja járt le
megnézem és ha jó ugyanúgy felhasználom .
A te konyhádban nincs csúszásgátlós matrac.
A kisült húst nem alufóliában jegelve hűtöd le, és ha kinn marad a rezsón az se gáz.
Akkora porciókat szedsz amekkorát akarsz.
Nincs tálalási útmutató, és nem kell mindennek ugyanúgy kinéznie.
Nem kell kiskönyvet tartani az összes étel allergén tartalmáról.
Nem engeded le, kapod szét és suvickolod ki a mosigatógépet minden este.
Nincs külön mosogatós, kézmosós és ételmosós csapod.
Főzés közben nem kajabálsz olyasmit, hogy "mögötted, nagy késsel" vagy "tej a lángon, de ki kell mennem a cukorért" a kollágáknak.
A csirkét meg lehet mosni (bár nem ajánlatos).
A menü nem úgy van felépítve hogy minden 15 perc és fél óra között már kész. Ha akarod, két órán át kavargatod azt az akármit.
Lehet rajtad műköröm, körömlakk, ékszer.
Az üveg poharat meg a tányért ugyanabba a mosogatógépbe teszed. A legtöbb étteremben külön hely van az üveg tárgyaknak.
Nem kell mindent kis átlátszó műanyag dobozba tenni, lehet a hűtődben tálka, lábos, akármi.
A konyhádban nincs 30 tacepao arról, hogy mit hogyan kell csinálni, tűz esetén hol gyülekezz, kinek milyen képesítése van, minek hol a helye.
A bevásárlás személyesen történik, nem csak strigulázik valaki egy excel táblán. Ha valami nem oké, személyesen viszed vissza, nem telefonon megy az irgumburgum a beszállítóval.
Meleg kaját tehetsz hideg tányérra, vagy hideget melegre. Nincs lámpa ami melegen tartja.
Nincs külön frittőz a gluténnek.
Ha elvágod az ujjad, nem kell speciális tapaszt és gumikesztyűt felvenni.
Nincs mindenkinek megadott feladatköre otthon. Egy étteremben külön szerepe van mindenkinek, és ezzel járó felelősség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!