Írnátok nekem olyan tipikus kajákat, italokat, amiket az angolok nagyon szeretnek, és sűrűn esznek isznak?
krumpit, zöldbabot, babot sonkát Bacont zabálnak kétpofára
meg hozzá agyon sütött marha steaket
Nagyon egysikuan esznek, nem füszereznek
Elég szar kajáik vannak
4-esnek igaza van, ill. ne felejtsük el a szigorúan 12 és 1 között elfogyasztott ebédet, ami jellemzően egy szendvics, egy cukros üdítő és egy zacskó chipsz. Észak-Íroszágban és Skóciában ezt még magasabb szintre emelik a chipses szendvicseikkel - ami tényleg csak annyi, hogy két szelet vajas kenyér közé tesznek egy kis zacskó chipszet :D
Tényleg mindenhez sült krumplit esznek, még lasagne mellé is azt kapsz az étteremben, ezzel a mai napig nem tudtam kibékülni, pedig már rég elköltöztem UK-ból :D
A zöldségeket (zöldborsó, répa, fehérrépa jellemzően) főzik vagy párolják köretként, nem fűszerezik, így jellemzően elég ízetlen. Pár tipikus kaja a sunday roast, gravy-vel, bangers and mash (kolbász krumplipürével), Cottage Pie vagy Sheperds pie, vagy az angol reggeli. Alapvetően nem egy kulináris bajnok ország, van 1-2 jó kajájuk, számomra például a sült bacon-tükörtojás szendvics kombó verhetetlen, de amikor ott éltem is inkább főztem.
Attól függ melyik társadalmi réteg.
Posh: steak, cream tea, mindenféle wellington (beef, salmon stb), mindenféle dél európai recept, hal, rák, osztriga stb.
Working class: fish&chips, bangers and mash, chips, gammon & eggs, pukka pie +chips, északon curry&chips, pickled eggs, pork scratchings (száraz töpörtyű), fish fingers+chips+peas, Spaghetti Bolognese, póréhagyma+krumpli leves, paradicsom leves, csirke leves.
Ebédre:
Szendvics jellemző, de az a zacskó csipsz nem annyira jellemző, sokan inkább gyümölcsöt vagy valami sósat esznek. Egg&cress, BLT, mozzarella+paradicsom, majonézes rák, kukoricás tuna salad, coronation chicken, ham &cheese, 4sajtos, csirkés, stb.
Esetleg valami pékáru, pl pork pie, cornish pasty, sausage rolls, ami pl a Greggs (kb fornetti) esetében kérhető menübe.
A legtöbb tecsó/Sainsbury's, Morrisons, M&S, Waitrose, Aldi, stb szintén csinál valami előre csomagolt meal deal akciót.
Tesco esetében ez £3, amiért kapsz egy neked tetsző szendvicset vagy tésztasalátát vagy sushit, egy üdítőt/kávét/smoothiet/kókuszvizet és egyféle snacket.
Snack lehetőségben van alma szelet, szőlő, hummusz répával, kis adag sushi, scotch egg, kis virsli mártással, sajt, jelly, süti, kis csipsz, vagy csoki.
A drágább helyeken mint pl M&S, Morrisons, Waitrose £4-£5 a meal deal, és ott általában csak szendvicset és üdítőt kapsz.
A legtöbb család ha csomagol ebédet, az valami ilyen lesz.
"A zöldségeket (zöldborsó, répa, fehérrépa jellemzően) főzik vagy párolják köretként, nem fűszerezik, így jellemzően elég ízetlen."
Ez carvery/Sunday roast esetén inkább éttermekben jellemző. Van akinek az orvos írta fel, hogy nem ehet sót, és csecsemőknek se adnak sózott kaját. A legtöbb vendéglátós emiatt óvatosan fűszerez, illetve sültkrumplit is lehet só nélkül venni pubban, étteremben is. Pl a Wetherspoons kínálata meg igen, pocsék, de az a pubok McDonald'sa, ne várj sokat.
Otthon azért más a helyzet, pl az anyósom rendszeresen csinál mézes-mustáros-garam masalás sárgarépát, szezámmag olajas-szójaszószos párolt zöldbabot, szerecsendiós-tejszínes-fehérboros krumplipürét, rozmaringos-kacsazsíros krumplit, vörösáfonyás-gesztenyés tölteléket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!