A birkahús mennyire finom?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A kérdés alapvetően értelmetlen, a "mennyire finom" mindenkinél relatív, ugyanazt az ételt az egyik ember imádhatja, a másik meg lehet undorodik tőle.
A birka hús nem igazán hasonlít a csirkéhez, talán a marha, ami legközelebb áll hozzá.
Az elkészítési módja is lehet több féle, tájegységenként is változó, van, ahol faggyút kötelezőnek tartják bele főzni, máshol meg leszedik a húsról, sőt meg is abárolják a főzés előtt, azzal is tompítva az "erős birka ízt", ami úgy sem vész el teljesen csak "bársonyosabb" lesz.
A faggyú leszedése ugyanis nem azt jelenti hogy semmi zsiradék nem kerül a hússal a fazékba.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Aki szereti, annak finom!
És a faggyú nem hogy elrontja az ízét, hanem az adja meg a karakterét, az igazán markáns ízét, aki szereti, az ezért szereti, és ezért nem alkalmas birkapörköltnek egy fiatal bárány.
És nem, nagyon nem hasonlít a csirkére.
Úgy is mondhatnám, a csirkének a reciproka.
Például egy grillcsirke után shoppingolni tudsz elmenni, egy birkapörkölt után meg kaszálni. :)
Egy csirke ízét 2 sör után nem érzed, egy birka étel illatától félrészegen is erekciód lesz. Kb. ekkora a különbség. :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kezdjük ott, hogy a csirke fehérhús, a birka meg vörös.
A vörös húsokhoz nézve is karakteresebb, "istálló íze van" ahogy a legtöbb városi körül írja.
Marha ehhez képest semleges, alig van íze.
A disznóhoz hasonlóan picit zsíros, és van mellette az a jellegzetes íz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!