A birkahús mennyire finom?
Nem csirke ízű hanem inkább marha de különleges és finom.
Lekell szedni a faggyút, többször átmosni hideg vízben.
Faggyú kell bele az adja meg az alap ízét..
Sokan elrontják és leszedi róla az összeset akkor minimális birka íze lesz.
Csirke és a birka íze mint Makó Jeruzsálem annyira van.
Nem hasonlít a csirkére egyáltalán, jellegzetes birkaíze van.
Sok helyen úgy készítik (főleg a birkával egyáltalán nem szocializálódott vásárlóközönség kedvéért), hogy teljesen lefaggyúzzák, és akkor alig lehet felismerni. Én már ettem olyan birkapörköltet, hogy alig lehetett megkülönböztetni a disznópörkölttől. Én márpedig szeretem, ha érzem rajta, hogy birka. Nincs semmi baj azzal, ha valaki nem szereti ezt az ízt, de akkor ne birkapörköltet kérjen, hanem marhát vagy sertést, aki pedig birkapörköltet főz, az ne fossza meg az ízétől azért, mert a névvel jól el akarja adni, de fél tőle, hogy egyeseknek idegen az íze. A birkapörkölt az legyen birkapörkölt.
Aki még életében nem evett birkát, az elsőre jó eséllyel utálni fogja.
Volt, hogy budapesti barátnőt vittem le látogatásra az egyébként egyáltalán nem vadul főző családomhoz, csak ez épp nem jutott eszünkbe. Szegény pár falat után szabadkozott, hogy neki ez nem megy, pedig nem volt egyáltalán faggyús. Csak kellemesen birkaízű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!