Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miket esztek ilyen hőségben?...

Miket esztek ilyen hőségben? Én van hogy napokig csak zöldséget, salátákat és gyümölcsöt eszem. Ez gondot jelenthet egészség szempontjából?

Figyelt kérdés

Nem ettem főtt ételt már napok óta, a salátához egyik nap egy kis grillezett csirkét, de csak minimális mennyiséget. Mindig ugyanazt ebédelem, saláta mixhez paradicsom, uborka, stb, magvak esetleg. Azt vettem észre hogy nem hogy éhesebb lennék, hanem egyre kevésbé vagyok éhes. Ma már a boltba sincs kedvem elmenni ebben a hőségben úgyhogy az is lehet hogy beérem némi gyümölccsel ami még van itthon. Máskor is volt már ilyen melegben (nem bírom túl jól a hőséget) hogy akár több hétig csak salátát és gyümölcsöt ettem, és gondolom most is így lesz..

Lehet valami bajom belőle? Sokan mondják hogy főttételt minden nap kell enni, meg hogy ez is egyoldalú táplálkozásnak számít, de őszintén szólva nem értek annyira az étrendekhez..

24/N

2021. jún. 21. 11:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

amúgy nem.

én most stresszes is vagyok, nekem székrekedést okoz, ha nem eszek főttet, és fáj, meg aranyér kijön, csak ezért eszem normálisan, mert nem hiányzik alapkínon kívül más.

de normális esetben nem hiszem, hogy gond volt ezzel.

húst nem kívánom meleg óta. kb cask lecsót ennék

2021. jún. 21. 11:51
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem egy egyedi eset, hogy kevésbé kívánja az ember a melegben a nehéz ételeket, vagy úgy általában az ételeket.

De, azért érdemes lehet a mostanit mondjuk egy kis natúr joghurttal vagy kefirrel megtoldani. Jól behűtve elég kellemesek a melegben, és fehérje is van bennük, ami nem árt a sok zöldség és gyümölcs mellett. Akár zöld fűszerekkel salátaöntetnek is jók.

2021. jún. 21. 12:00
 3/11 anonim ***** válasza:
95%
Én az előbb natúr csirkemellet ettem párolt brokkolival. Azt, hogy főtt ételt minden nap kell enni, szerintem csak az aggódó szülők mondják, a dietetikusok meg inkább azt, hogy táplálkozzál változatosan, vitamindúsan.
2021. jún. 21. 12:02
 4/11 anonim ***** válasza:
12%
Csak egyétek amit a Tv-ben mondanak nektek .
2021. jún. 21. 12:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen melegben ez normális. Én ma még nem ettem pl, pedig zabálós típus vagyok.

Sajna gyümi nincs itthon, piacra biztos nem indulok el ebben az időben, estefelé mire hűvösebb lesz, max Aldi marad, ha kapok még ott gyümit olyankor. :/

2021. jún. 21. 12:33
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
mit mondanak a tévében? te láttad? mondd már!
2021. jún. 21. 12:33
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Az esetlegesen nagyon egyoldalú étkezésből fakadó gondok nem pár nap és nem is 1-2 hét után jelentkeznének, hanem sokkal később. De amíg eszel némi fehérjét, a tieddel semmi gond nincs.

Amúgy én ma grillezett halat zöldségkörettel. Meleg étel, de mégis nyárias és könnyű.

2021. jún. 21. 12:35
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem olyan sokban nem befolyásolja az étkezésemet a meleg, talán annyiban hogy kevesebb húst eszek, de ugyanúgy főzök. Semmi baj nincs az étkezéseddel, tök jó hogy gyümölcsöket kívánsz, edd azt
2021. jún. 21. 13:02
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Az egészséges étkezés nem attól függ, hogy főtt vagy nem főtt, hanem a bevitt tápanyagok egyensúlyától.

Egyébként - ha csak nem vagy cukorbeteg - akkor ha semmit nem ennél napokig, csak megfelelő mennyiséget innál, sem lenne semmi bajod.

Sőt, van az a tézis, hogy a böjtök kifejezetten hasznosak. Szinte minden vallásban is szerepelnek ezek.

Szóval, ha a meleg miatt nem kívánsz enni "vaskosabb" kajákat, akkor ne egyél!

Az egészséges szervezet mindig tudja, hogy mire van szüksége!

2021. jún. 21. 14:35
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen kánikulában sokszor eszünk hideg gyümölcslevest.
2021. jún. 21. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!