Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Milyen egészséges opciók...

Milyen egészséges opciók vannak elviteles ételekre?

Figyelt kérdés
Sokat utazok a megyében a munkám miatt és főleg csokikat meg szendvicseket eszem ami nem a legegészségesebb. Szeretnék pár kilót fogyni. Milyen eltartható ételeket csomagoljak?

2021. jún. 17. 11:37
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
A szendvics alapvetően nem rossz, attól függ milyen pékáru és mi kerül bele. Csoki helyett lehet magvakat, müzliszeletet (akár saját készítésűt), gyümölcsöt, zabsütit, hasonlókat.
2021. jún. 17. 11:57
 2/8 anonim ***** válasza:
94%
csinálj olyan salátát, ami nem romlik meg - vgy esetleg vegyél egy kis hűtőtáskát az autóba.
2021. jún. 17. 12:04
 3/8 anonim ***** válasza:
97%

Tésztasaláta, párolt/sült rizs zöldségekkel, de én pl egy nem tejes alapú főzeléket is simán megeszek "hidegen".

Tojás, gomba, májkrém, húsok nagyrésze sajnos romlandó, de pl dobozban egy mini-hűtőládában pl cézár saláta is simán mehet.

2021. jún. 17. 12:06
 4/8 anonim ***** válasza:
95%
Területi képviselő vagyok szóval napi szinten 100 kilométereket vezetek. Az elején én is mindig ilyen komfort ételeket fogyasztottam. Utána mikor láttam, hogy kezd kicsi lenni az ingem váltottam. Igazából vettem egy szivargyújtós hűtőtáskát és elkezdtem főzni. Ilyenkor nyáron egyszerű a dolgom mivel salátákat szoktam enni. Saláta alatt itt értem a bulgurt és álgabonákat, rizst zöldséggel. Ehhez húst vagy halat szoktam csinálni.
2021. jún. 17. 13:33
 5/8 anonim ***** válasza:
97%
A bulguros saláták remek alternatívák! Akár friss zöldséggel, akár grillezett/sült zöldségekkel, hússal.
2021. jún. 17. 13:39
 6/8 anonim ***** válasza:
95%

Egy szivargyújtóra dugható hűtőtáska 10-15 ezerből megvan, a melegítőbox meg 5-6 ezer, szóval feleslegesen korlátozod magad a szendvicsekre és társaira.

Tartalmas zöldséglevesek (babfélékkel, csicseri, lencse, stb.), saláták (bulgur, köles, kuszkusz, barna rizs), vegyes zöldségköret, lecsófélék mind jók. Feltétnek , grillezett csirkemell, ha veszel hűtőtáskát akkor hal tzatzikivel, főtt tojás jók. Főzelékek recepttől függően tudnak diétásak lenni, talán a spenótot a legkönnyebb úgy készíteni.

Úgy általában került a szupermagyaros ételeket, tele krumplival, fehér rizzsel, a zsíros/olajos/bundás dolgokat, feldolgozott húsokat (kolbász, virsli és felvágottak).

2021. jún. 17. 16:17
 7/8 anonim ***** válasza:
#6 "Úgy általában került a szupermagyaros" szerintem nem kell kerülni őket. Ha odafigyelsz egy csirkepaprikás például nagyon jó tápanyag értékekkel rendelkezik. Egy gulyásleves ha nem túl sok zsíron indítód akkor egy nagyon jó makronutriens képet mutat. A krumplival megint nincsen semmi baj mikor nem olajban sütöd sőt a glycemic indexe alacsonyabb mint a rizsnek. Tésztával és rizzsel nincsen baj csak be kell lőni a neked optimális mennyiséget.
2021. jún. 18. 09:24
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2021. jún. 18. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!