Káros a napi 1 nagy zacskó chips?(100-200gr)
Rengetegszer döntünk olcsóbb chips mellett amikben ízfokozók stb-k vannak, de néha drágábbakat is veszünk, pl chio, ami 100%napraforgóolajjal és ízfokozók nélkül van.
Anyukám sajnos chips függő, és már 65éves. Nagyon aggódok, és jó lenne valamilyen más alternatívát találni a chips helyett, hogy minél tovább éljen.. Esetleg léteznek "egészséges" chipsek drágábban?
Ennek az életmódnak mik lehetnek a következményei?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Volt időszak, sokminden összejött, fél életem az utakon, stb, hogy rengeteg ilyen csipszet, gyors kaját, stb ettem...
Nem tudom a 65 éves édesanyád mennyit mozog intenzíven ( nem sétálgatás, meg porszívózás, hanem tényleg intenzíven)
nekem 5 hónap alatt 15 kiló pattant fel!!!!
Csak egy példa a jéghegy csúcsára, amit egy 15 kilós fölösleg okoz:
Azt már leadtam , de nemrég egy kb 6 kg-os súlyt vittem A-ból B-be, kb 800 méteren keresztül.
Az út felétől minden lépésemnél éreztem a terhelést, a talpamtól kezdve, az összes izületemen át, a derekamig, mindenhol!
Izom erőben bírtam, nyilván azért ez nem tétel, többszörösét is elvittem volna, nem is ez a lényeg.
Hanem amire elsőre nem gondolnál.
A szív, tüdő, izületek, és ha ez a fölösleg zsírból van, akkor a meszesedés, az érszűkület, érelzáródás, és ezeknek milliónyi szövődménye!
És hiába függő, azért ez mégse drog, nem olyan nehéz leszokni róla.
Nekem pár hetet kellett kihagynom ahhoz, hogy átálljon az agyam, és megvetéssel gondoljak rá, mint amit tönkreteszi az életem.
15 kilóval könnyebben annyival másabb a terhelhetőség, a komfort érzet, az önbizalom, a mindennapok dinamizmusa, hogy lazán megéri félretenni az ilyen chips féléket. Elindulni nehéz. De ha érezhető az eredmény az nagy motiváció!
Szia! Rettenetesen KÁROS!
Az Aldban például lehet kapni egyészséges rízs chipset, a Sparban pl. almachipset
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!