Zacskó helyett?
Elegem van a zacskókból...
Sokmindenben lehet helyettesíteni, de a húsnál megakadtam.
A nejlon zacskó előtti időkben mibe csomagolta a hentes a nyers húst?
zsírpapírba
néhány üzlet most is aa csomagolja
Selyempapírba SOHA nem csomagolták a húst és a felvágottat. A kenyeret igen.A pékárut papírzacskóba tették.
A nyershúst un. pergamenpótló papírba csomagolták, ami nem engedte át a nedvességet. A felvágottakat szintúgy.
Valódi pergamen papírt is használtak pl a kimérős zsírhoz, a hidegkonyhai készítményekhez (majonézesgomba, francialasála.. stb )Elépzelhető, hogy lesz ahol visszatérnek valamilyen papírcsomagoláshoz, mert most jelentették be, hogy a legvékonyabb neylonzacskókra is kivetik a termékdíjat.(megjegyzem a papírgyártás sem olcsó, hatalmas energiaigényű, és egy csöppet sem környezetkímélő )
Nos, a kérdés még mindig adott.
Milyen környezetkímélő módja van a hús vásárlás során a csomagolásnak?
Vegyél a mirelitpultoknál lévő hűtőtasakot. Otthon alaposan mosd ki, és , ha húst vásárolsz, a kifizetés után nejlonzacskó nélkül tedd bele.Ezt a zacsit csak erre használd, és mindig alaposan mosd el használat után.
hentesüzletben egyébként papírt használnak, de az is be van vonva nejlonbéléssel, az átázást elkerülendő.Sok multinál is ilyenbe csomagolják a friss felvágottat, de 1 nap után már nyálkásodik is benne, szóval célszerű áttenni frissentartó dobozba, vagy zsírpapír híján esetleg sütőpapírba.
Sajnos a hazavitt csomagolási "szemét" sorsát nekünk kell elrendezi otthon.
De sajnos vannak olyan élelmiszerek, amit nem vihetünk haza egy szellős cekkerben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!