Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » 1 főre mennyi az ideális kaja...

1 főre mennyi az ideális kaja költség havonta?

Figyelt kérdés

Egyedülálló vagyok és eddig nem voltam túl tudatos anyagilag. Eldöntöttem, hogy ezen változtatok ​és ma átgondoltam és átnéztem a kiadásaimat.

Az elmúlt hónapban kb 100.000 forintot költöttem kajára. Ez mégis hogy lehet? Mit eszek, aranyat?

Tény, hogy speciális étrendem van és emiatt mindenből csak egészséges és cukormentes stb dolgokat fogyaszthatok, de akkor is... ebben benne van, hogy 2-3 naponta főzök, és néha rendelek ha nagyon fáradt vagyok.

A mai naptól elteszek minden nyugtát és figyelni fogok, hogy mikor mit veszek, mert le akarom csökkenteni ezt az összeget.

Nektek havonta mennyi a kiadásotok kajára? Vagy egyedülállóként mennyi volna a reális szerintetek?

2021. jún. 2. 17:13
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
30%

Azért az is megér egy misét, hogyha valaki egészségesnek nevezi a teljes kiörlésűt. Pont, hogy nem az.

Ez nem egészséges étrend,hanem speciális. A kettő nem egy és ugyanaz

2021. jún. 2. 19:39
 22/32 anonim ***** válasza:
33%

"Már megint kezdődik... a marhája leosztja a költséget per nap. Minek? Te minden nap bevásárolsz? Minden nap kulon főzöl magadnak és a párodnak is külön? Mert akkor érthető a 100-200ezer havonta. Egyéb esetben nem"

Igen, képzeld el, én mindennap bevásárolok.

Rendeléskor nyilván külön rendelsz a párodnak és magadnak. Ha főzöl, még akkor is megtörténhet, bár én ritkán főzök, heti 1-2 maximum, azt is csak nem rég kezdtem el, előtte sohasem főztem, mert nem szeretek főzni.

Viszont alapelvárás, hogy csak friss ételt eszünk, nem szeretjük a kihűlt, hűtőben tárolt kaját, pocsék. Úgyhogy az sem főzött, sem rendelt kajánál nem játszik, hogy másnap is azt esszük. Szóval igen te borjú, leosztja a marhája a költséget.

2021. jún. 2. 19:54
 23/32 anonim ***** válasza:
10%
Az emberek 99%-a nem ilyen idi.ota finnyas, mint te. Oszd le magadnak napra és főre, ha ennyi eszed van, de ne tekints már ezt normálisnak és követendő példának, mert ennél nagyobb pocséklást nehezen lehet elképzelni
2021. jún. 2. 19:55
 24/32 anonim ***** válasza:
89%

Mi az, hogy "ideális"....???

Más az ideális egy minimálbéresnek, és más egy IT felsővezetőnek, aki nettó 1,5 mio-t visz haza...

2021. jún. 2. 19:58
 25/32 anonim ***** válasza:
71%

Mi is ketten bőven 200k fölött költünk élelmiszerekre úgy, hogy ebben nincs benne ha étteremben eszünk.

Mondjuk mi sok húst, zöldséget és gyümölcsöt veszünk és ezek kb a legdrágábbak most.

Nálunk nincs nagyon kaja pénz, nem számoljuk, de még így is feltűnt, hogy az utóbbi egy évben sokkal többet költöttünk rá.

2021. jún. 2. 20:02
 26/32 anonim ***** válasza:
16%
Simán többet költök ennél kajára havonta- minőségi cuccokat veszek, drága az izlésem
2021. jún. 2. 20:29
 27/32 KriszTN válasza:
85%
Mi cukor és tej mentesen étkezünk de mondjuk shop around-olni szoktunk, tudod, valami itt valami ott olcsóbb. A pennyben a rizs,kókusz,mandula italt, aldiban a pékárut, a zöldséget,húsokat viszont a Fővám piacon vesszük nagyon jó árban szokott lenni ha körbetájékozódsz. Szntem a 100k-nál bőven kevesebbre jön ki nálunk, pedig sportolunk is. Egy jó pörkölt vagy főzelék 2-3 napra 4 főre, oszt jó van.
2021. jún. 2. 22:57
 28/32 A kérdező kommentje:

Jól elszabadultak itt az indulatok. Szerintem mindenki nyugodjon le a p!cs@@ba, ez csak egy kérdés volt.

Köszi a válaszokat.

2021. jún. 2. 22:59
 29/32 anonim ***** válasza:
95%
Bolttól is függ. Ha Lidlben vásárolsz, felére le lehet faragni mindent a sparhoz képest. Persze a választék nem lesz olyan. Mi 120000et költünk ketten, mi se eszünk húst. Ha nem figyelném az árakat meg ár/kgot, simán költenénk a dupláját. Szellemi munkát végzunk amugy.
2021. jún. 3. 00:28
 30/32 anonim ***** válasza:
94%

Nekem egy főre 35-40 ezer a kajaköltség, cukormentes étrenden. Fehérlisztet egyáltalán nem eszem, mindenből a teljes kiőrlésűt.

Amit csinálok és talán segíthet minimális erőfeszíéssel

- akciókat lesem és mindent fagyasztok (pl light sajt néha 2100 ft=kg az 5000 helyett), akkor evszek 5 csomaggal és 3mat fagyasztok

- igazából az ételeimet is az akciókra alapozom

- cukormentes desszerteket édességeket egyáltalán nem veszek, csak táblás coskit, mert otthon elkészítem, pitéket, kekszeket, mindent (nekem a mini nasikon nagyon sok elmegy, egy kis csomag tk nápolyi is 500 forintnál kezdődik cukormentesből)

- illetve az aldi mint helyszín (és a spar meg bioboltok semmiképp), esetleg a lidl-ben vannak jó dolgok). a tejtermékekből a new lifestyle vonal egészsgées és megfizethető

- kerülöm az alholokat, az is drága

- rengeteg gyümölcsöt és zöldséget eszem, és az szerintem mind közül a legnagyobb tétel. Pl ha brokkolit vennék, néha a fagyasztott olcsóbb, mint a friss. Illetve a reggeli rántottához attól függ hogy paprikát vagy paradicsomot veszek, hogy melyik az oclsóbb. és nem a miniparadicosm, hanem az átlagos

- nem veszek mangót, avokádót stb, mert anélkül is lehet egészségesen enni, messziről is jön és egy árából megveszek másfél kiló almát inkább

- és mindig idénygyümölcsöt és zöldséget választok, ami olcsóbb szokott lenni

A rendelés is megdobhatja észrevétlenül. ALkalmanként 1500-2000 forint és ha már heti egyszer rendelsz az plusz egy tízezres havonta

2021. jún. 3. 19:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!