1 főre mennyi az ideális kaja költség havonta?
Egyedülálló vagyok és eddig nem voltam túl tudatos anyagilag. Eldöntöttem, hogy ezen változtatok és ma átgondoltam és átnéztem a kiadásaimat.
Az elmúlt hónapban kb 100.000 forintot költöttem kajára. Ez mégis hogy lehet? Mit eszek, aranyat?
Tény, hogy speciális étrendem van és emiatt mindenből csak egészséges és cukormentes stb dolgokat fogyaszthatok, de akkor is... ebben benne van, hogy 2-3 naponta főzök, és néha rendelek ha nagyon fáradt vagyok.
A mai naptól elteszek minden nyugtát és figyelni fogok, hogy mikor mit veszek, mert le akarom csökkenteni ezt az összeget.
Nektek havonta mennyi a kiadásotok kajára? Vagy egyedülállóként mennyi volna a reális szerintetek?
Én napi egyszer eszek nem azért mert nem tudnék többször,csak nem vagyok szimplán éhes,ha egyedül élnék ezt leszámítva sem lenne olcsó,mert nem tudok főzni,szóval legtöbbször rendelnék kaját minimum 100 lenne csak nekem.
Hárman vagyunk így kb 200 ezer körül megy el kajára erre-arra havonta (ők nem csak egyszer esznek) :D
Nálam az egészséges menü pl ma ebédre brokkoli krémleves reszelt sajttal és zöldséges pestos tészta mindenmentes "vega húsgolyóval".
A reggeli általában melegszendvics teljeskiőrlésű kenyérből, vega szalámival, zöldséggel.
Tízórai mandulatejes kávé és mindenmentes keksz.
Uzsonna változó, vacsi általában valami meleg (akár az ebéd).
Gyakran csinálok barna rizst, batátát, spárgát, cukkinit, ilyeneket.
Mi ketten kb. 120 ezret költünk ételre, azt is sokallom, mert 2 éve ez 80-90 ezer volt.
1000 ft egy db karfiol, 400-500 egy kenyér stb. A pár apróság nálunk se jon ki 7000 alatt... Szóval szerintem kicsit lehet faragni, de sajnos nem irreális amennyit költesz. :(
Mi nagy átlagban 60 és 80 ezer közötti összegből oldjuk meg ezt.
Főzni szoktunk, és nagyon szeretjük a sárga címkés közeli lejáratú termékeket, mert ugyanazt megkapod fél áron kb. Ha nem készíted el aznap vagy másnap, akkor le lehet fagyasztani.
Ha sporolni akarsz, akkor felejtsd el a rendelest, felejtsd el a nasizast, felejtsd el a megszokasbol aprosagok vasarlasat ... es tervezd meg elore a heti kajadat. Tervnek megfeleloen vasarolj be egy hetre es azt oszd be, azon kivul ne vasarolj bufekben, gyorsettermekben - ne igyal palackos vizet ... ilyesmikkel lehet megfogni a penzt.
Minden egyes kasszanal tortent fizetesnel az osszeget szorozd meg 30-al es abbol is lathatod, hogy belefer-e a havi keretbe. Becsapos, mert veszel egy csokit parszazert es ugy gondolod az semmi ... de a napi par szaz forintok a hetvegen mar ezreseket jelentenek - hovegen ennek a tobbszoroset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!