Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Rosszul vagyok, alkoholtól,...

Rosszul vagyok, alkoholtól, van valami praktika hogy gyorsan jobban legyek?

Figyelt kérdés

Tudom, eléggé úgy hangzik a kkérdés,mintha 14 lennék, de nem, 28 vagyok (nő) és tudom mennyi alkoholt bír a szervezetem, nem is szoktam rosszul lenni, alkalmi fogyasztó vagyok. Most inkább gyomorsavat csinált az alkohol (egész nap alig ettem és ittam, viszont sokat dohanyoztam, stresszes volt a meló és pszichesen/lelkileg is kikeszitett ez a nap, azt hiszem ez is közrejátszik most), de keveset is ittam: 4-5 óra alatt 4 cl (2 kicsi) pálinka, és 6 dl (2 pohár) sör, ennyitől máskor semmi bajom(annál többet már érzek azért) , és tudom, inni meg enni kellett volna előtte, meg közben, most iszogatom a vizet, étvágyam továbbra sincs semmi, részegnek nem érzem magam, de becsípve igen. Valami jó tipp van még a vízivason kívül (akár gyógyszer, pl gyomorvédőt (quamatel mini vagy rennie) be lehet ilyenkor venni? Mert nem mernék alkoholra semmit amúgy), vagy bármi ami meghozza az étvágyam hogy tudjak enni pár falatot?

Tudom, ultragáz a kérdés, de utoljára kb 19 évesen voltam így, hogy rosszul legyek italozástól, csak akkor még nem voltam gyomorfájós , és ez új :D

2021. máj. 31. 23:02
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

"Valamint nem azt kérdezném, hogy miért nem volt még soha, hanem, hogy hogyan tudnám elkerülni a jövőben."

Ezt azért nem kérdeztem, mert már nem iszom.

2021. jún. 1. 12:18
 22/33 Psylocyber ***** válasza:

#18 "És amúgy lófszt se fertőtlenít, az alkohol nagyobb csíraölő."

erre írtam, hogy egy kialakult reflux (mind1 h akut vagy krónikus) felmarja a torkodat és a sebes torkodat az alkohol brutálisan roncsolja szemben a szódabikarbónával,ami védőréteget képez rajta. Tehát nem azt írtam, amit kikövetkeztettél, hogy az alkoholtól sebes lesz a tokod (első logikai hiba)

"Továbbra is tartom, hogy lófszt se fetőtlenít a szódabikarbónád az alkoholhoz képest, nem értem, miért is nem sütőport szórunk a sebekbe mondjuk egy alkoholos lemosás helyett.

"

Másodszor pedig: Csak azért, mert abból, hogy az alkohol csíraölő és elég agresszív azaz hatékony és a szódabikarbóna jóval kevésbé agresszív és jóval kevésbé fertőtlenítő hatásó, szóval ebből semmilyen módon nem következik az, hogy egy belső nyálkahártyán lévő sebet alkohollal jobb fertőtleníteni (orvos vagy tudod h nem), vagy hogy egy seb környékét szódabikarbónával hatékony kezelni. Ez hibás és félrevezető logika és ezt neked is be kell látnod...

"de hidd el, hogy sok ember, ha megiszik valami rossz ízű dolgot émelygő gyomorral, azt vissza fogja hányni."

talán akkor majd vár vele egy picit, mert részegen lefeküdni sem érdemes...

2021. jún. 1. 12:19
 23/33 Psylocyber ***** válasza:
46%

# 20 azért nem lesz mert a reflux nem az jeleti, hogy sok a savad, hanem azt, hogy a gyomorszáj nem zár rendesen, de ezt leírtam már 1x.

# 21 "Hát én speciel alkoholista vagyok és eszembe nem jutott volna lepontozni *** Nekem miért nem volt ilyen soha?"

majd "Ezt azért nem kérdeztem, mert már nem iszom."

erre válaszoltam, most akkor nem iszol, de alkoholista vagy?:)

2021. jún. 1. 12:25
 24/33 anonim ***** válasza:
88%

Édes egek...

Aki egyszer alkoholista, az mindig alkoholista. Így kell mondanunk. Nem "alkoholista voltam", hanem "alkoholista vagyok".

Na, most te is tanultál vmit. :)

2021. jún. 1. 12:28
 25/33 Psylocyber ***** válasza:

#20 egyébéknt leesett az én logikai hibám is, miszerint a "gyomorosav", mint állapot nem feltétlenül azonos a refluxal, persze a savat mindkét esetben semlegesíti a szódabikarbóna, de ha nincs refluxod akkor nem lesz sebes a torkod, ezt még hozzá kellett a félreértések elkerülés végett

és igen, ne akarj ilyet, mert életmódváltással lehet csak kezelni, az meg kell a francnak :D

2021. jún. 1. 12:30
 26/33 anonim ***** válasza:

23

Végtelenül összezavarodtunk. Hidd el, igyekszem, hogy megértselek, elfogadom, hogy csekély a tudásom sok mindenben, de honnan kellett volna akár sejtenem is, hogy NEM az alkoholtól van sav és torok felmaródás, hanem a refluxtól? Ti. ezt csak a 22-ben magyarázod el.

"erre válaszoltam, most akkor nem iszol, de alkoholista vagy?:)"

De hol?? Én ilyet nem látok sehol.

2021. jún. 1. 12:32
 27/33 Psylocyber ***** válasza:

#24 bocsi, ezt nem tudtam :D de el tudom képzelni, évekig napi szintem szívtam a füvet és emiatt, ha nem vagyok fegyelmezett, akkor kvázi "magamtól" simán visszaesnék. szerencsére ezt pl fegyelmezettséggel simán tudom kezelni és nehéz is szerezni. ebből a szempontból jó h illegális:D

Örülök, h tünetmentes vagy :)

2021. jún. 1. 12:33
 28/33 Psylocyber ***** válasza:
76%

#26 igen, bocs, ez teljesen az én hibám volt nem akartam senkit összezavarni!

"erre válaszoltam, most akkor nem iszol, de alkoholista vagy?:)"

De hol?? Én ilyet nem látok sehol."

bocsi, helyesen: Erre válaszoltam. (pont) Most akkor most akkor nem iszol, de alkoholista vagy? :D

de most már fejezzük be mert ha ezt elolvassa valaki agyérgörcsöt kap :D

2021. jún. 1. 12:36
 29/33 anonim ***** válasza:
76%

Köszi, jófej lehetsz.

És tény, hogy meg kell kímélni a többieket. :))

Én azért nagyon remélem, hogy majd csak hasznos lesz a tanácsod annak, akinek kell.

2021. jún. 1. 14:59
 30/33 Psylocyber ***** válasza:
#29 jaja, azért írtam mert sajnos tudom, h milyen szar. Béke
2021. jún. 1. 20:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!