Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Rosszul vagyok, alkoholtól,...

Rosszul vagyok, alkoholtól, van valami praktika hogy gyorsan jobban legyek?

Figyelt kérdés

Tudom, eléggé úgy hangzik a kkérdés,mintha 14 lennék, de nem, 28 vagyok (nő) és tudom mennyi alkoholt bír a szervezetem, nem is szoktam rosszul lenni, alkalmi fogyasztó vagyok. Most inkább gyomorsavat csinált az alkohol (egész nap alig ettem és ittam, viszont sokat dohanyoztam, stresszes volt a meló és pszichesen/lelkileg is kikeszitett ez a nap, azt hiszem ez is közrejátszik most), de keveset is ittam: 4-5 óra alatt 4 cl (2 kicsi) pálinka, és 6 dl (2 pohár) sör, ennyitől máskor semmi bajom(annál többet már érzek azért) , és tudom, inni meg enni kellett volna előtte, meg közben, most iszogatom a vizet, étvágyam továbbra sincs semmi, részegnek nem érzem magam, de becsípve igen. Valami jó tipp van még a vízivason kívül (akár gyógyszer, pl gyomorvédőt (quamatel mini vagy rennie) be lehet ilyenkor venni? Mert nem mernék alkoholra semmit amúgy), vagy bármi ami meghozza az étvágyam hogy tudjak enni pár falatot?

Tudom, ultragáz a kérdés, de utoljára kb 19 évesen voltam így, hogy rosszul legyek italozástól, csak akkor még nem voltam gyomorfájós , és ez új :D

2021. máj. 31. 23:02
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Szuper!! Örülök.
2021. jún. 1. 09:57
 12/33 Psylocyber ***** válasza:
64%

oké, látom a hosszútávú megoldás nem érdekel senkit:D tehát így a problémádra ez a - rövidtávú - megoldás:

langyos vízben feloldasz egy kevés étkezési szódabikarbónát és lassan(!) elkortyolgatod. Ez gyakorlatilag azonnal büfivé alakítja az összes savat és még a felsebzett torkodat is fertőtleníti.

100%-os garanciát adok erre tesó :)

2021. jún. 1. 10:30
 13/33 anonim ***** válasza:
37%
Hát ha nekem részegen meg kéne innom tesó egy pohár szódabikarbónás vizet, jönne is vissza minden 3 másodperc múlva. És amúgy lófszt se fertőtlenít, az alkohol nagyobb csíraölő.
2021. jún. 1. 11:01
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

12

Én sem értem egyáltalán, hogy miért pontoztak le... :) Más is szeretne alkoholista lenni? Nem akkora fíling.

Szerintem azt kell enni és inni, amit kíván az ember. A szódabikarbónás víz biztos jó lehet savra, de részegen talán tényleg nem kívánja az ember. Nem tudom.

2021. jún. 1. 11:23
 15/33 Psylocyber ***** válasza:
46%

1, nem kell egy pohár, kb 1 dl elég és nem fog visszajönni csak büfi, azaz pontosabban széndioxid (NaHCO3 + HCl → NaCl + H2O + CO2)

2, DE, fertőtlenít, illetve megvédi a sebes/irritált torkodat a további sérüléstől

3, a sav által szétmart torkodat alkohollal csak irritálni és roncsolni fogod

talán nem kéne egészséggel kapcsolatos témában mindenféle tudás nélkül félrevezető hozzászólást írnod, mert az mások egészségére lesz veszélyes. De ez csak egy tipp...

2021. jún. 1. 11:31
 16/33 Psylocyber ***** válasza:
49%

#14, igen a sok alkesz nem tudja elképzelni az életet alkohol nélkül. képzeld mi lett volna ha megemlítem, hogy én pl fűvel lazulok :) rámküldik a rendőröket a keménydrogosok, magyarország én így szeretlek! :D

egyébként józanul sem fogod megkívánni :) egészen addig amíg szét nincs marva a torkod és nem fáj de veszettül. Onnantól, hogy megiszod a szódabikarbónát és azonnal! elmúlik a fájdalom, amivel nem tudtál mit kezdeni egy kicsit másképp fogod látni a dolgot. Persze akkor is szar lesz az íze :D

2021. jún. 1. 11:35
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

16

Hát én speciel alkoholista vagyok és eszembe nem jutott volna lepontozni...

"fertőtlenít, illetve megvédi a sebes/irritált torkodat a további sérüléstől

a sav által szétmart torkodat alkohollal csak irritálni és roncsolni fogod"

Nekem miért nem volt ilyen soha?

2021. jún. 1. 11:40
 18/33 anonim ***** válasza:
85%

Psylocyber:

Nem azt mondtam, hogy igyon alkoholt a sebes, szétroncsolt torkára bárki, bár 2x2 cent pálinkától és 2x3 dl sörtől senkinek nem lesz sebes a torka. A mindenféle egészségügyi képzettségre meg annyit, hogy orvos vagyok btw. Továbbra is tartom, hogy lófszt se fetőtlenít a szódabikarbónád az alkoholhoz képest, nem értem, miért is nem sütőport szórunk a sebekbe mondjuk egy alkoholos lemosás helyett. Köszönöm a kémiai képletet, de hidd el, hogy sok ember, ha megiszik valami rossz ízű dolgot émelygő gyomorral, azt vissza fogja hányni.

13-as voltam.

2021. jún. 1. 12:05
 19/33 Psylocyber ***** válasza:
23%

#17 nem vettél még részt kémiai reakcióban?:)

bocs gondolom arra gondoltál hogy nem volt refluxod. Ne is akard. Nálam sajnos családi dolog, minden felmenőmnek volt. De nagyon sok esetben életmód kérdése.

stressz, mozgásszegény életmód, dohányzás, túlevés, = extra sav, gyengülő immunrendszer

Egyébként alapvetően arról van szó, hogy a gyomorszáj nem reagál elég erősen a savra és nem húzódik össze rendesen (a túlevés is okoz ilyet pl), szóval ez egy betegség és én a helyedben örülnék neki.

Valamint nem azt kérdezném, hogy miért nem volt még soha, hanem, hogy hogyan tudnám elkerülni a jövőben.

2021. jún. 1. 12:09
 20/33 anonim ***** válasza:
84%

19

Értelek, de ha valaki mondjuk megiszik egy üveg pálinkát pár óra alatt, annak miért nem lesz sava és/vagy miért nem maródik fel a torka? Mert ez nekem tök új, hogy az alkohol savat csinál ill. felmarja a torkot.

"szóval ez egy betegség és én a helyedben örülnék neki." Mármint gondolom annak örüljek, hogy nincs. :))

2021. jún. 1. 12:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!