Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Rosszul vagyok, alkoholtól,...

Rosszul vagyok, alkoholtól, van valami praktika hogy gyorsan jobban legyek?

Figyelt kérdés

Tudom, eléggé úgy hangzik a kkérdés,mintha 14 lennék, de nem, 28 vagyok (nő) és tudom mennyi alkoholt bír a szervezetem, nem is szoktam rosszul lenni, alkalmi fogyasztó vagyok. Most inkább gyomorsavat csinált az alkohol (egész nap alig ettem és ittam, viszont sokat dohanyoztam, stresszes volt a meló és pszichesen/lelkileg is kikeszitett ez a nap, azt hiszem ez is közrejátszik most), de keveset is ittam: 4-5 óra alatt 4 cl (2 kicsi) pálinka, és 6 dl (2 pohár) sör, ennyitől máskor semmi bajom(annál többet már érzek azért) , és tudom, inni meg enni kellett volna előtte, meg közben, most iszogatom a vizet, étvágyam továbbra sincs semmi, részegnek nem érzem magam, de becsípve igen. Valami jó tipp van még a vízivason kívül (akár gyógyszer, pl gyomorvédőt (quamatel mini vagy rennie) be lehet ilyenkor venni? Mert nem mernék alkoholra semmit amúgy), vagy bármi ami meghozza az étvágyam hogy tudjak enni pár falatot?

Tudom, ultragáz a kérdés, de utoljára kb 19 évesen voltam így, hogy rosszul legyek italozástól, csak akkor még nem voltam gyomorfájós , és ez új :D

2021. máj. 31. 23:02
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%
Először is egyél valamit, rögtön jobb lesz a közérzeted! Ha nem kívánod, pár falatot akkor is egyél!
2021. máj. 31. 23:30
 2/33 anonim ***** válasza:
100%

Hát érdekes, én alkoholista vagyok, ennyitől az alkoholizmus kezdetén úgy megborultam volna, hogy ihaj.

De persze most nem ez a lényeg, szerintem ne sima vizet igyál, hanem esetleg paradicsomlevet, banánturmixot, bármit, ami olyan sűrűbb állagú és elképzelhetőnek tartod, hogy meg bírd inni.

Addig gondolkozz, amíg ki nem találsz vmit, amit meg tudnál enni, bármi is legyen az (és persze van otthon). Nekem anno mikor egyszer tényleg borzalmasan berúgtam, a sima kenyér segített.

Jobbulást.

2021. máj. 31. 23:36
 3/33 anonim ***** válasza:
91%
Egyél valamit. Nekem a popcorn szokta megmenteni az életem ha nincs étvágyam de kell valami gyorsan.
2021. máj. 31. 23:36
 4/33 anonim ***** válasza:
92%
B*szki most megkívántam a popcornt.
2021. máj. 31. 23:44
 5/33 Psylocyber ***** válasza:
44%

kb ugyanez 28 éves korom óta megittam vagy 5 sört, mert a savam kicsinál.

amúgy meg

1, no cigi

2, sok sport

3, ultraóvatos táplálkozás

4, arra nem gondoltál, hogy ne igyál?:)

2021. jún. 1. 00:17
 6/33 anonim ***** válasza:
100%

Só és vizhiány .

Ha felkelsz másnaposan akkor egyél valami jó sósat ez enyhíti a hányingert , aztán meg egész nap viz kortyolgatás .

2021. jún. 1. 00:33
 7/33 anonim ***** válasza:
70%
Kólát kell inni, ágy mellé odakészít, éjjel többször beleinni.
2021. jún. 1. 03:01
 8/33 anonim ***** válasza:
100%

Hideg kólát és hideg fantát hányingerre javasolta a gyerekorvos. Az idő egy részében bejött, egy részében nem.

A Kérdezőnek gyomorsava van, nos, én azt szerencsére nem ismerem, de el tudom képzelni, hogy ilyenkor talán a víz mellé vmilyen tartalmasabb innivaló (ami nem kelt hányingert) jó lehet.

2-es voltam

2021. jún. 1. 09:27
 9/33 anonim ***** válasza:
100%
Tejsav tartalmú valamit egyél. Nem véletlen, hogy az orosz regényekben mindig az szerepel, hogy a fürdőházban vodkáznak, miközben savanyú uborkát, gombát esznek. A tejsav hatására a mérgező acetaldehid könnyebben eltűnik a szervezetből.
2021. jún. 1. 09:30
 10/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm az életmentő tippeket, végül este nagy nehezen sikerült elaludnom de vagy 1.5 liter vizet ittam előtte kis kortyokban, enni végül nem mertem mert annyi savam volt,nem akartam hányni esetleg. Éjjel is felkeltem vizet inni, reggel pedig sós teasütivel kezdtem (nem pedig kávéval mint maskor) az helyre is tett nagyjából :) köszönöm a tippeket, máskor óvatosabb leszek :)
2021. jún. 1. 09:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!