Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A nagymamád melyik ételét...

A nagymamád melyik ételét szereted, szeretted a legjobban?

Figyelt kérdés

És volt benne valami kis egyedi,amit csak Ő szokott "beletenni"?Amitől az étele különleges?

Kipróbálnám,ha leírod nékem!

Köszi!

2010. aug. 23. 19:23
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
szegény nagyikám olyan fini csirkepörit csinált, hogy olyat senki nem tud... :(
2010. aug. 23. 20:16
 12/35 anonim ***** válasza:
88%
Vörösboros pörkölt és egyszerű sült csirke! Senki sem tudja jobban csinálni, mint a nagymamám! :)
2010. aug. 23. 20:18
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Jaj de jó válaszok:D Megjött az étvágyam:)

Anyukám mamája dióstortát, halászlevet csinált nagyon jól, apukám mamája meg kókuszkockát és fokhagymás rántott csirkét-combot, mellet, szárnyat.

2010. aug. 23. 20:19
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Ja és krumpli lángost, uhhh. MMM.
2010. aug. 23. 20:20
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

dédim saját rétese, a kertből szedett minden jóval megtöltve.. :) hmm. meg kiskoromban csinált nekem tejbegrízt.. egyszerű kaja de senki olyan jól nem tudta mint ő :) meg a saját joghurt a kertjéből való gyümivel :D na meg a pampuska(fánk) házilekvárral :DD nyamm

mamám tócsnija egyedi, meg a sztrapacskája. és mivel imád sütni, ezért rengeteg sütit sorolhatnék amit nem lehet cukrászdaival összehasonlítani (szinte a fél város ismeri a keze művét, bárhová ünnepségre/suliba vittem, azóta is emlegetik :))

jaj, már várom a karácsonyt hogy jöjjenek a nagy evések :D

2010. aug. 23. 21:05
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik Nagymamim most is él, de nagyon ritkán süt. Tegnap éppen a ritka alkalmak egyike volt - túrófánkot készített, az igazi, habosra kevert házi túrójával. Tipikus nagymama-életérzést árasztott az egész, imádtam, nagyokat mosolyogtam, termeltem befelé a szilvalekváros fánkokat, és földöntúli boldogságba estem, hogy micsoda szerencse, hogy él legalább az egyik Mamám. És a legjobb az egészben, hogy ő is mosolygott (pedig mostanában nagyon sokat szomorkodik az én drága nagyim).

A Dédim viszont nagy sütögető volt. Nagyon szerettem őt, az egyik legjobb ember, akit valaha is ismertem, és nagyom komolyan kötődtem hozzá érzelmileg. Az ő meggyes rácsosa a mai napig eszembe jut, valahányszor csak sütit sütök (ami mostanság jószerével kétnaponta megesik:)). Isteni egy meggyes rácsos volt, tudjátok, az, aminek omlik a tésztája, és csordultig van vaníliával; a meggyes töltelék pedig olyan benne, mintha csak a legfinomabb gyümölcsöket főzték volna egy édes lekvárrá. És azt egyszerűen muszáj volt úgy enni, hogy ülsz a sütőből éppen kiszedett tepsi mellett, és tányér nélkül dézsmálod a langyos sütit. És a Dédid rád szól, hogy ne edd, mert beteg leszel. Le merném fogadni, hogy ismerős.:) HIÁNYZOL, DÉDI! =(=(

2010. aug. 23. 21:30
 17/35 anonim ***** válasza:

Sonkás tészta, káposztás tészta, krumplis tészta, darás metélt. Almáslepény és sárgabaracklekvár.

Húsleves csigával (csigatészta), rántott patisszon, kovászos uborka, kapros-túrós süti, kásás rétes, meggyes rétes, meggylé.

2010. aug. 23. 23:27
 18/35 anonim ***** válasza:
húsleveséért a világ végére is képes lennék elmenni :) de minden sütijét is imádom:búvártúrós,almás süti,palacsinta,kókuszkocka,almás rétes,pogi,sajtos valami :))
2010. aug. 24. 00:01
 19/35 anonim ***** válasza:

ÚrIsten mindet!!csak a főzelékeket nem:D azokat amúgy sem nagyon csípem csak ha már régen ettem:D

De a legjobb ha nálunk voltam mindig azt kértem

Reggeli:kakaó,karikéra vágott kiflivel

Ebéd:Tejfölös krumplileves,csöröge vagy amit már nagyi elkészített tegnap és már ott lapul a hűtőben!

Vacsora:Vajas kenyér,alma vagy alma,babapiskóta v. háztartási keksz

ÁÁÁ nagyihoz akarok menni,de már nem vagyok kisgyerek:(

2010. aug. 24. 11:13
 20/35 anonim ***** válasza:
100%
De irigyellek titeket, nekem nem volt nagyin :(
2010. aug. 24. 14:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!