Szerintetek is furcsa, hogy ennyi idősen így rászokott a kapucsínóra? Többi lent.
13 (majdnem 14) évesen lehet kapucsínót inni? És a kávénál jobb a kapucsínó? (nem ízben)
ez a kérdés, itt találtam gyakorin, és azért érdekes szerintem mert én is kb. 13 sőt én már 10 évesen is ittam rendes koffeines kávét és a mai napig 17 leszek hamarosan is iszok és nem szoktam semmenyire rá, nincsenek elvonási tüneteim max kis fejfájás 3 nap után ha nem iszok de ennyi.
De szerintetek nem furcsa, hogy azt írja nem egész 14 évesen hogy ő már olyan függő a kávétól(egyátalán ,hogy alakult ki nála ez a függőség ilyen hamar?( és azt írja mint egy tipikus függő, hogy nagyon rá kaptam és nem igazán örülök neki.... én volt, hogy mindennap 3-at ittam fél évig és nem függtem rá, most pedig napi egyet és semmi.
Hogyhogy én nem függök rá 7 év kávézás után ő meg ilyen hamar ráfüggött?
Őőő, ez pl az elvonási tünet. Nem, egy kávénál azért ne számíts mit tudom én milyen szintű elvonási tünetekre. A fejfájás, vagy hogy kívánod és erős késztetést érzel, hogy igyál egyet, pont ennyi elvonási, függőségi tünet várható a kávétól.
Egyébként a cappuccino ugyan úgy kávé, csak tejjel és tejhabbal, mitől lenne jobb mint egy sima fekete kávé?
én is így vagyok vele. rendszeresen kávézok, mert jól esik. de ha megiszok napi 5 kávét 1 hétig, következő héten simán elvagyok ha nem is iszok, semmi bajom. az ízét szeretem, ezért szoktam kávézni, nem azért hogy felpörgessen, vagy felébredjek tőle.
capuccinonál nem mndegy szerintem, hogy a kevergetős por alapú capuccino, vagy a rendes kávéból készült. előbbinek elég minimális a kávétartalma, inkább tejpor, cukor, adalékanyagok+instant kávé. én ezekben azt szeretem leginkább, hogy krémes, finom. nem a kávétartalma miatt ittam régebben sem. utóbbinál meg mindegy hogy capuccinonak, vagy kávénak nevezzük, a lényege ugyanúgy a kávé
ha a por alapút issza, abban lehetnek ízfokozók, amik "elősegítik a függőséget". más a szervezetünk. én lehet megiszok egyedül egy fél liter házi pálinkát és "semmi bajom", te meg lehet a detoxban kötsz ki tőle egyből. nem lehet tudni.
egyébként közel nem biztos hogy függőségként érti a ráfügg-dolgot, hanem simán lehet, hogy csak rákapott.. most 1-2 hónapig nagyon nyerő, utána meg nem kell. vagyok így ételekkel is, hogy 2 hétig csak zabkását reggelizek mert annyira kívánom, utána meg látni se akarom hónapokig..
Valakinél kialakul a függőség, valakinél nem. Ugyan ez a cigi, alkohol, drog, fű, édesség stb.
Ki mire hajlamos. Én pl. simán elcigizgetek, de sosem szoktam rá, ezzel ellentétben van aki láncdohányos és ha inkább éhen döglik csak hogy szívhasson egyet.
Kávéval is tudsz így járni, de akár egy sima üdítőre is rá tudsz függni, de akár a mekis kajára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!