Miket szoktatok főzni hónap végén amikor már nincs penzetek?
Hetente vásárolok be, amikor van olyan akciós cucc ami eláll, akkor veszek többet. Mindig megpakolom a hűtőt mirelit zöldségekkel, húsokkal (ezeket kiporciózom), az alap élelmiszereket feltöltöm, így sosincs az, hogy nincs mit enni. Ha lapul a hűtőben mondjuk mirelit karfiol, brokkoli, kelbimbó, akkor kiadós rakott ételt lehet belőle csinálni. A rizs olcsó, darált hús nem drága, hozzá egy pohár tejföl, 1-2 tojás. Nagyon laktató és finom.
Más mirelit zöldségek is jók akár köretnek magában és rizzsel, főzeléket is lehet csinálni belőle.
Darált hús, szárny, comb, nyak, csirke máj olcsóak. Levesbe főzni, sütni. Száraz hüvelyesek egész évben olcsók, laktatóak.
Szerintem kevés pénzből is lehet normálisan enni jól vásárolva, ügyesen beosztva a pénzt. A grízes, mákos, tejfölös tésztákat szerintem érdemes elfelejteni, mert kb 0 tápértéke van, fogyasztás után 1 órával már éhes vagy, megint enni kell. Tehát ezzel nem spórolsz semmit.
Nálunk szerencsére azért ezek a zöldségek még mindig elérhető áron vannak, azért írtam őket.
A cékla pl 250, hagyma 350, répa 400, a csirkemell meg 1600. Jó, a csirke alsócomb pl 1200, de az még mindig radikálisan olcsóbb mint a cékla. Remélem nálunk nem megy fel ezeknek az ára a csirke magasságába :(
#16 vagyok
Én ilyenkor átmegyek Sütő asszonyba
Lángost sutok
Pogácsát
Kenyerlangost ( feltet hagyma tejföl szalonna kockák)
Pizza Csóró változatban feltet hagyma Parizer darabok sajt az ami kicsit drágább.Ezek laktatóak és finomak.
Valamint szoktam gombàzni ingyen van aki ismeri a gombákat annak jó dolog
24-es: nem tudom, milyen zöldségeket veszel és hol, de én, amióta nem eszem húsokat, hanem csak zöldségeket (egészségügyi okokból, mielött beleköt bárki is), a kajapénz kb kétharmadára csökkent, és ugyanúgy jól vagyok lakva!
Idényzöldségeket kell venni, nem egzotikus valamiket, akkor nem drága.
24 Miskolc melletti kisebb vàrosban élek, egzotikus dolgokat sosem vettem de mint írtam egyszerű példát sárgarépa ..... egy árban volt talán 30 Ft különbség a farrészes csirkecombbal.
Arról nem is beszélve mekkora mennyiség kellene jóllakjon a csalàd.
Jah meg egy ötlet de lehet ezért meglincselnek az egészség fanok.
Szoktam csinálni rakott tésztát de hús helyett a húskonzerv elkészítem pörköltösen, össze keverem a kifőtt tésztával a tetejére tejföl és egy db tojás összekeverve és összesütöm sütőben. Laktató és finom is ha jól van fűszerezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!