Valaki készített már otthon cukkinisajtot ?
Ki akarom próbálni itthon a növényi sajtot,de a kesudiót kicsit drágának érzem ,hogy azzal kisérletezzek . A cukkinisajtnak mennyire lesz sajt íze ? A recept szerint amit találtam reszelhető lesz a végeredmény ,ez már félsiker ..
Természetesen tudom ,hogy nem lesz ugyanolyan ,mint az eredeti ,de ha ettől függetlenül finom,akkor nem izgat ,allergia miatt nem ehetek sajtot . A bolti növényi sajtokból 5-6 félét próbáltam,és egyik sem ízlik . Tapasztalatok?
A növényi "sajtok" gyakorlatilag az ehetetlen határán mozognak, én innább teljesen kihagyom az étrendemböl. Többet próbáltam már, de egyik sem vált be.
Mellesleg az, hogy a kesut drágának tartod, elég buta érv, mert a növényis sajtba is kell fehérje, az a kesuban van, a cukkiniban nincs. Egy próbához nem kell sok belöle, de ha a kesuval nem ízlik, akkor mással nem érdemes próbálkozni.
Nem tudom, mire akarod konkrétan használni, ha csak rápirítani valamire, arra nagyon jól bevált a nyers, lereszelt krumpli - ezt elöször hideg vízben ki kell áztatni, utána rászórni az ételre, picit sózni és megsütni. ìzre is kicsit hasonlít a sült sajtra, meg ugyanolyan ropogós is lesz. De természetesen nem sajt, csak hasonlít valamennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!