Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi a magyarázata a magyar...

Mi a magyarázata a magyar éttermekben tapasztalható minősíthetetlen, ehetetlen, ruppótlan ételeknek?

Figyelt kérdés
Mind állag, mind pedig íz tekintetében? Mintha a menzás Piri néni akarna hülyének nézni minden egyes alkalommal, ha beülök valami kamu csárdába. Ha szakácsokkal beszélgetek, teljes homály a kaják normális elkészítéének tekintetében, cserébe hatalmas az arcuk. Valaki elmagyarázná az egészet, mert én tényleg nem értem? köszi :)

#szakács #beképzeltség #szar kaják #kamu kaják
2020. dec. 10. 20:03
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Ne Pizza King szintű helyekre menj, és nem lesz gond. Ott van például a La Guna, a Bújdosó Székely, JóAsszony... Sőt, ott a Spar melegkonyha. Nyilván utóbbiból létezhet jobb és rosszabb egyaránt, de én eddig csak jót tapasztaltam.
2020. dec. 10. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 A kérdező kommentje:
A pénz nem kérdés ilyenkor,nem zabálni járnánk étterembe, hanem jobbat enni, mint otthon. heti menü sem érdekel, mert a mindennapos kaját otthon oldjuk meg, azt is csak azért, mert milliószor finomabb végeredmény jön ki, mintha étteremből rendelnénk. Ha lenne elérhető finom, hétköznapi ebéd, akkor rendelnénk, de perpillamat a havi 1x-i étterem élmény sem jön össze, mert a környéken csapnivaló helyek vannak csak. Köszi az ötleteket, a Kistücsök nevű helyet sokan ajánlották már, legközelebb megnézzük :)
2020. dec. 10. 22:21
 13/18 anonim ***** válasza:
66%

A te egyéni ízlésed magyarázza.


Én még soha semmilyen étteremben nem ettem minősíthetetlen kaját.

2020. dec. 10. 22:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
rántott húsos helyeknél nekem is a pléhcsárda ugrott be először, de ott érdekes eset van, rendszeresen járok vissza véleményeket olvasni és még mindig van hogy dicsőítik, meg van hogy naaagyon lehúzúan beszélnek ugyanarról, szóval hullámzó minőség lehet. bizony nem mindegy hogy előre lesütve megmikrózva kapod, vagy épp a frisset
2020. dec. 10. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
82%
Nem sok jó étterem van, de azért biztos, hogy minden környékén van néhány. Amikre emlékszem Szigligeten Bakos Attila étterme, Tihany Ferenc pince, Győr környékén Dombi és fiai, Nádor, Szalai
2020. dec. 10. 23:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim válasza:
73%

Nem csak a magyar éttermekben tapasztalható ez, csak nyilván mi ezt érjük el könnyebben...és mi magyarok kényesebbek vagyunk az evésre, étkezésre, az táplálkozás szertartás jellegű magtartására.És szeretjük élménnyé tenni. Na fizetni már nem annyira szeretünk érte....de nyilván nincs is túl sok pénzünk.

Egyébként mi az hogy jó hely? mert én azt nevezem (öhm-öhm) jó helynek, ahova bemegyek és természetes a fogadtatás. nem túl díszített, nem túl ápolt, tehát riasztóan felső fokú művészeti háttérrel berendezett, ahová csak úgy léphetsz be hogy rajtad semmi kivetni való nem lehet. Még ha egy művésznek vagy egy sznob milliomos balfasznak nem is esik ez nehezére...hiszen a státusz szimbólumokat hordozni kell...

akkor is érdemes belegondolni, hogy ez neki jól jön? mert nem tudja elengedni magát. nem tud fel venni valami kényelmesebbet...hogy a hangok beléphessenek az átriumába....

Így van...nagyon kevés jó hely van ahol le lehet ülni. ahol úgy lehet eljutni az asztalig, hogy hű de jó kis helyen vagyunk.szórakozni tudnak a témák a hangok a háttérben felcsillant motívumokon..

és mivel eddig se jutunk el...de hát fogyasztani meg muszáj...mert ha meg anélkül távozol lehet téged próbálnak holnap sarokba szorítani, hogy ötletet raboltál a rántott csirkeszárnyból...

szóval...valamit rendelünk...

a vadas mindig izgi...

vadból van vagy vadszerű zárttartott helyen elkaptak egy állatot vagy csak disznóból maradt felismerhetetlen cafat amit eladnak akár ennek is vagy marha vagy tanyasi disznó de gondolom akik ezzel foglalkoznak ismerik ennek további csínyját binját.

én ezért szoktam ezt választani például....étteremben...

de aki evett már igazi erdei gombát az tudja miért mondom..ott is hasonló...aki csak egyszer eszik egy igazi ilyen ételet azt többet nem marcangolja magát a minősítési besorolásokon.és nem érdeklik a túl magyarázkodások meg a győzködések, hogy hidd már el, hogy hol igazi a gomba...mondhatod, ki is fizetem ha csak akkor hagysz békén, de ez a válasz neked kell, hogy valamit elismertethess...de hogy hol terem, igaz én se tudom pontosan, de nem ebben a szívben...

Na de...

hogy mi az oka...nincs is igazi szükség másra...az a tipusú kategória, ahol egy jó ételért csak fizetnem kell és további el és visszaszámolási kötelességem nincs, azt itt nem lehet megteremteni.legalábbis nem úgy tünik...

az élményt se kapjuk meg amit ígérnek..ezért valahol tudat alatt mi zárattuk be őket.

olyan típusú házi koszt amit otthon is elkészítek ilyen színvonalra, meg nem éri meg még hozatni se lassan...aztán meg kell köszönnöm, hogy volt ilyen szolgáltatás...

2020. dec. 11. 09:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:

Nyíregyházán van egy nagyon jó hely a Colorado Steakhouse, de a Hedonist is jó, az már kicsit más vonal, de Debrecenben a Csokonaiban is nagyon jókat ettünk. Esetleg Pécsett ajánlom a Nappalit.


Amúgy 2 dologgal van nagy hiba: az egyik a szakácsképzés, unokatesóm tanult szakácsnak, hát a rántott hús- gulyás-palacsinta vonalon volt a suli, a gyakhely se volt valami gourmet, szóval eleve a képzés el van bacva. Még emlékszem az első Konyhafőnök alatt tökre el volt hűlve, hogy milyen technikák vannak és most nem a molekuláris gasztronómiára célzok. Ráadául rengeteg olyan alapanyag van, amit nem ismernek és nem használnak, pedig jó minőségűt főzni, csak jó minőségű alapanyagból lehet.

És itt jön be a másik nagy hiba, a vállalkozások, tulajok hozzáállása, hogy jó lesz ez a parasztnak, olcsó húsok, kicsit koppos zöldség... stb ráadásul ott spórolnak ahol tudnak, ezeregyszer kisütött olaj, ki tudja milyen maradékból készült pörköltek, ráadásul a személyzet is 14-16 órát dolgozik 4 órás bejelentéssel, csak nehogy járulékot kelljen utánuk fizetni...


Hát ezért tartunk ott ahol, meg nagyon sok embernek az a felfogása, hogy akkor jó egy étterem, ha óriási adagot kap, viszonylag olcsón és nem az ízélményért.

2020. dec. 11. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
50%
A vadas marhahúsból van.
2021. jan. 7. 02:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!