Miért gyártanak minősíthetetlen élelmiszereket, és miért hozhatják forgalomba őket?
Nem a legolcsóbb alapanyagokat szoktam venni (tehát nem tesco gazdaságost), hanem próbálok középkategóriást.
De ma nagyon kibuktam, hogy vettem egy fél kilós "sonkát", ami ilyen henger alakú fóliás kiszerelésben van. Főzésre vettem, tudtam, hogy nem prémium minőség. Ma bontottam meg, és borzalom. Szerintem több szar van beledarálva, mint egy párizsiba.
És ez nem az első ilyen. Volt, hogy szeletelt felvágottat vettem, de olyan rossz volt, hogy inkább a kutyának adtam. És ő sem ette meg!!! Pedig egyáltalán nem válogatós.
Hogyan lehet ennyi szart árulni, amiket megkérdőjelezek, hogy emberi fogyasztásra alkalmasak-e...
Profit.
Amugy nem eszem felvagottat, mert mind xar.
Megnezem a termekek osszetetelet, virsli van 50-95%-os hustartalmu is. Tej szinte minden xar, a Tolle es a Tesco szines ihato, regen hazitejet vettem, de mar ihatatlanra vizezik, szoval reszemrol rajukrohadhat az egesz.
Hust Lidlbol veszunk, vagy Tesco minosegi, regen rokonoktol kaptuk videki vagasokbol. A csalad vett kozosen disznokat, tyukot, nyulat aztan levagtak. Vagy 1-2 csalad vett, mi pestiek meg vagas utan ha kellett valami fizettunk erte. Az jo volt.
Amég van kereslet, van kínálat is. Ha senki nem venné, nem lenne gyártva sem. Ne az államtól várd, hogy megmondja nekik mit gyártsanak, hiszen ez csak a fogyasztótól kell hogy függjön, hogy mit vesz meg. Rá van írva mindenre, hogy mit tartalmaz, ez alapján pedig még a prémium sonkát sem veszem meg.
Amúgy marha jó üzlet, hogy sonkába minden hús-bőr-zsírt-porcot bedarálnak, mert ugye te azt úgy sem látod, aztán meg lényegesen drágábban eladják, drágábban, mint a szín húst.
" henger alakú fóliás kiszerelés"
Na az nem sonka!
Tudom, hogy nem sonka, főzni vettem. De azért egy ehető minőséget elvárhatok, nem?
Persze, hogy mindig lesz, aki megveszi, mint ahogy én is megvettem egyszer, de ezek után messziről elkerülöm a márkát.
Sajna ilyen világban élünk. Megveszik, van profit, jó üzlet tojni a minőségre... Néha én is elgondolkodom az ilyesmin.
Manapsás már 99%-ban egykomponensű ételt veszek a boltban... :-/ Egyszerűen nem tudok bízni az élelmiszeriparban. Alapból optimista és jóhiszemű ember volnék, de nem naiv s van egypár évtized tapasztalatom...
Szerintem a kérdező csak kérkedni akar itt, hogy neki milyen végtelenül magas minőségi igényei vannak, aztán ha ugyanazt a Spar Budget párizsit kapná valamelyik prémium márka címkéjével, akkor taknya-nyála összefolyna örömében, hogy milyen minőségi tápot tömött a belébe.
Hadd találjam ki: nemrég költöztél vidékről Budapestre, ugye? ;) Azok szoktak így hirtelen nagggyon igényesek lenni, a nagy nullára.
teljesen megértem a felháborodásod , én is gyakran vagyok így
de az azért érdekes hogy ez főleg magyarországon jellemző, ausztriában, németországban jobb minőséget adnak, azonos áron vagy kicsit drágábban
de pl a magyar tejtől (mizo meg a neve sincs tej) hasmenésem lesz, az osztrák meg a szlovák tejtől nem, a magyar virslik borzalmasak, a párizsinak mellékíze van, a mozzarella sajt nem hasonlít a mozzerella sajtra, a trapista 1 nap alatt megbüdösödik, a kenyérben nincs élesztő meg kovász, helyette mindenféle vegyszerek meg takarmányliszt
egy orvos ismerős mondta hogy máshogy néz ki egy magyar ember mint egy német, ránéz és látja hogy a magyar fel van fújodva, vizesedve, ráncosabb, fáradtabb, ami attól van amit ebben az országban egész életében eszik
minden szar
"Amég van kereslet, van kínálat is. "
Persze, az emberek külön kérik, h nekik szarból legyen már összedarálva.
Egyetlen oka van, h megveszik:
Erre van pénzük.
A gyártót pedig igen is felelősség terheli.
Ez kb olyan, h a drogkereskedő se tehet semmiről, hiszen igény van és akkor bla bla.bla...
Nem, a drogkereskedő is egy szar házi.
Egyszerű a válasz! Mert van rá kereslet. Ha nem venné senki az azonosítatlan rossz minőséget talán a kereskedő elgondolkodna, hogy minőséget forgalmazzon. Legyen ez bármilyen élelmiszer. Én csak olyan felvágottat veszek ami nem darált látom miből van.
Rengeteg nagyon rossz minőséget szórnak ránk teli ízfokózóval. Nem a hosszú élet titka..........
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!